hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kavakçı'nın türbanı ABD'de sergileniyor

    Kavakçının türbanı ABDde sergileniyor
    expand

    Merve Kavakçı'nın 1999'da Meclis'te taktığı türban, ABD Senatosu'nda sergileniyor. 'İnancın Vücudu' adlı sergide, Türkiye'deki türban yasağı eleştiriliyor.

    Merve Kavakçı'nın TBMM'de büyük tartışmalara neden olan türbanı, 'Dinler için Becket Fonu' tarafından hazırlanan sergide gösteriliyor.
     
    Kavakçı'nın olaylı türbanı bir daha hiç giymediği, bu sergi için çıkardığı belirtiliyor. Sergi, Türkiye ve Fransa'daki uygulamaları eleştiriyor.
     
    Serginin afişlerinde Merve Kavakçı'nın gözü yaşlı bir resmi, Türk polisinin bir kızın türbanını çıkartırken çekilmiş bir fotoğrafı ile trafik kazasında ölen bir Türk kızının türbanına da yer verildi.
     
    Sergi davetiyesinde, "biz vücudumuzu kapatan semboller ve kıyafetlerle inancımızı ortaya koyuyoruz. Ancak pek çok ülke şimdi kamu binalarında ya da okullarda inancın gösterilmesini yasaklıyor. Hatta bazıları işyerlerinde de yasaklıyor" ifadeleri yazılı.
     
    Merve Kavakçı, 2 mayıs 1999’da Fazilet Partisi'nden milletvekili seçildiği dönemde yemin etmek için türbanla Meclis'e girmiş, büyük tartışma yaratmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow