hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yazarlar

    Vedat Karabulut
    Vedat Karabulut

    E-Ticaretin Geleceği Şaşırtıyor: Yapay Zeka İstatistikleri ile Yeni Dönem Başlıyor!

    On yıllar önce, alışveriş çoğunlukla birkaç özel mağazada yapılıyordu. Ardından, alışveriş merkezleri popüler hale geldi ve birçok mağazayı tek bir çatı altında topladı. Sonrasında ise, çevrimiçi alışveriş devrim yaratarak insanların evlerinin konforunda her şeyi satın almalarına olanak sağladı. Şimdi ise başka bir büyük değişimin eşiğindeyiz.

    Devamını Oku23.10.2024
    Tüm Yazıları
    Pınar Oral
    Pınar Oral

    Annelerin Kaygıları: Yenidoğan Çetesi Haberleriyle Artan Endişeler

    Anne olmak, tarifsiz bir mutluluk kadar derin bir sorumluluğu da beraberinde getirir. Bir bebeğin dünyaya gözlerini açtığı o ilk an, annenin kalbinde koruma içgüdüsüyle bir savaş başlar. Yenidoğan çetesi haberleri de işte tam bu kırılgan döneme denk gelince, o savaş daha da çetin hale geliyor. Kendi bebeğini kucaklayıp, kokusunu içine çektiğinde bile insanın aklına düşen endişe, kalbinin bir köşesini hep meşgul ediyor.

    Devamını Oku21.10.2024
    Tüm Yazıları
    Reha Erus
    Reha Erus

    Narin kadar Yasin'e de ağladık

    Türkiye ekranlarının en süregelen dizisi ‘Arka Sokak’ları ilk yayınlandığı günden beri heyecanla izlerim. Dile kolay Kanal D’de yayınlanan bu polisiye dizi 18 yıldır akşam kuşağında ekranlara geliyor ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube’nin acar elemanlarının suç örgütleriyle kararlı mücadelesini anlatıyor.

    Devamını Oku20.10.2024
    Tüm Yazıları
    Prof. Dr. Murat Ferman
    Prof. Dr. Murat Ferman

    Ekonomide senkronize bütünlük zamanı

    Havaların sonbahar normallerine geçişi ile birlikte “artık Güz zamanı!” ifadesini sarf ederken, ekonomi cephesi için geçerli söylemin; “şimdi senkronize bütünlük vaktidir!” olması gerektiğini düşünüyoruz.

    Devamını Oku20.10.2024
    Tüm Yazıları
    Benan Topbaş
    Benan Topbaş

    Koç Dolunayı gerçekleşti! Peki 2 hafta boyunca etkileri neler olacak?

    17 Ekim 2024’te Koç burcunda bir Dolunay yaşadık. Etkileri ise 2 hafta daha devam edecek. Koç Dolunayı biraz daha ağır geçiyor. Peki bu 2 haftada neler olabilir?

    Devamını Oku19.10.2024
    Tüm Yazıları
    Taha Ahmet Özel
    Taha Ahmet Özel

    İstatistikler Bunu Gösteriyor: Biz Deprem Ülkesiyiz

    Türkiye, fay hatlarının üzerinde yer alan bir ülke. Bunu istatistikler de göstermekte. 2024 yılında Türkiye’de şimdiye kadar 25 binin üzerinde deprem meydana geldi.

    Devamını Oku17.10.2024
    Tüm Yazıları
    Ersoy Soyer
    Ersoy Soyer

    Elon Musk’tan Inovasyon Haftası

    Ekim ayı dünyada “Elon Musk Innovation Week” olarak her yıl kutlanırsa şaşırmayın. Bu ay paylaştığı teknolojik yenilikleri ardı ardına sıralasak, muhtemelen abartmış olmayacağız.

    Devamını Oku16.10.2024
    Tüm Yazıları
    Hakan Kanburoğlu
    Hakan Kanburoğlu

    Gezegenleri yuvarlak sanıyorduk! Meğer şekilleri bozuluyormuş!

    Gezegenlerin yuvarlak olduğunu düşünmemiz yıllardan beri süregelen bir durum. Kime sorsanız gezegenlerin yuvarlak olduğunu söyler, fakat hiçbir gezegenin mükemmel bir küre olmadığını biliyor muydunuz?

    Devamını Oku15.10.2024
    Tüm Yazıları
    Duygu Merzifonluoğlu
    Duygu Merzifonluoğlu

    Bir endüstri ürünleri tasarımcısından ilham veren PARÇA’lar..

    Kendisi ile tanışıklığım çok uzun yıllar öncesine dayanır. Yanılmıyorsam ortaokul son sınıftaydık. Bodrum’da yazlarımızı geçirdiğimiz epey bakir olan bir koyun henüz daha fark edilmediği zamanlardı..

    Devamını Oku11.10.2024
    Tüm Yazıları
    Çiğdem Öztabak
    Çiğdem Öztabak

    Globale açılmak isteyenler için hangi vize türleri geçerli?

    ABD’ye göç etmek ve burada başarılı bir iş hayatı sürdürmek, girişimciler ve profesyoneller için büyük fırsatlar barındırsa da, göçmenlik sürecinin karmaşıklığı birçok kişi için büyük bir stres kaynağı ve engel oluşturabiliyor. Bu süreçte, doğru danışmanlık almak ve hızla değişen göçmenlik yasalarına hakim bir ekiple çalışmak kritik öneme sahip.

    Devamını Oku18.09.2024
    Tüm Yazıları
    Esra Öz
    Esra Öz

    Prof. Dr. Polat Dursun: HPV kadınların korkulu rüyası olmasın

    Kadınlar kendi sağlıkları olduğu zaman ihmal edebiliyorlar. Bu nedenle özellikle rutin kontrollerini aksatmamaları hayati önem taşıyor.

    Devamını Oku02.12.2023
    Tüm Yazıları
    Murat Yancı - BİR NOT
    Murat Yancı - BİR NOT

    O anlarda ne yaşandı? Neden Gazze yerine bir gazeteciyi tartıştık?

    Bazen ülkemizde çok garip tartışmalar oluyor. İnsan hayret ediyor. Sonuncusu Gazze’de yaşananları aktarmak için bölgeye giden CNN TÜRK ekibinden Fulya Öztürk ile ilgiliydi.

    Devamını Oku23.10.2023
    Tüm Yazıları
    Fatoş Karahasan
    Fatoş Karahasan

    Katma değerli turizme büyük katkı: İncili Gastronomi Rehberi

    Pandemi sonrasında canlanan turizm sektöründe küresel çapta büyük bir rekabet yaşanıyor. Dünyanın her yanında kentler ve ülkeler üst gelir grubu ziyaretçilere çekici gelecek “deneyimler” sunmak için yarışıyorlar. Deniz, güneş, kumsal ve “her şey dahil” benzeri tatil programlarının yanı sıra, kültür ve özellikle de gastronomi turlarına olan talepte de büyük bir artış gözlemleniyor.

    Devamını Oku31.07.2023
    Tüm Yazıları
    Prof. Dr. Derya Uludüz
    Prof. Dr. Derya Uludüz

    Doğduğunuz mevsim zihin sağlığınızı nasıl etkiliyor?

    Eğer yaz çocuğuysanız kendinizi anlatırken “sıcakkanlı ve pozitif” tanımlamasını cümlenizin bir köşesine iliştirebilirsiniz ya da kışın dünyaya gelmiş biriyseniz “soğuk ve mesafeli” duruşunuzu nedense doğduğunuz mevsime atfedersiniz. Bunların hepsi genel geçer söylemler olsa da doğduğunuz mevsimlerin zihin sağlığınızı etkilediği bilimsel çalışmalarla da kanıtlanmış bir gerçek.

    Devamını Oku03.11.2022
    Tüm Yazıları