hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus
    Reha Erus

    Reha Erus

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    ‘LATİN LOVER’ MARCELLO MASTROİANNİ 100 YAŞINDA.

    Hollywood’dan gelen film tekliflerine sırtını çeviren yakışıklı İtalyan sinema oyuncusu Marcello Mastroianni’nin 100. doğum yılı bütün dünyada etkinliklerle kutlanıyor. Hemen hemen her festivalde ‘Marcello Günleri’nde ödül aldığı güzel filmleri gösteriliyor.

    Devamını Oku25.07.2024

    İtalyanlar ananaslı pizzaya öfke saçarken şimdi de burger pizza çıktı

    Hollywood’un karakter oyuncularından bol ödüllü Stanley Tucci’yi beğenirim. Soyadından da anlaşılacağı gibi kendisi İtalyan asıllıdır. İlk eşi Kate Spath’ı göğüs kanserinden yitirdikten sonra saçları birkaç haftada döküldü.

    Devamını Oku21.07.2024

    HOŞ GELDİN ‘ŞÖVALYE’ SABİT!

    Birkaç dostum telefon ederek Beşiktaş’ın yeni transferi İtalyan Ciro İmmobile’nin soyadının Türkçe karşılığını sordu. İmmobile’nin sözlük karşılığı sabit’tir. Ya da ‘durağan’.

    Devamını Oku18.07.2024

    Dünyada ilk kez bir cezaevinde film festivali düzenlenecek

    Onlarca kez Oscar ödül törenini yerinde izledim. Venedik Film Festivali’ne adeta aboneydim. Arada Cannes Film Festivali’ne yolum düşerdi. Keza küçük, büyük sinema ile ilgili şölenlere uğrardım. Ama Kuzey California’dan gelen bir festival haberi beni adeta uçurdu ve keşke emekli olmayıp gidebilseydim meslek dürtüsü yarattı.

    Devamını Oku14.07.2024

    90 yaşına basan Giorgio Armani'ye doğum günü hediyesi: Kayyum

    Boşuna ona ‘King George’ ünvanı verip taçlandırmadılar. Moda dünyasının imparatoru Giorgio Armani ‘Made in Italy’nin tartışılmaz simgesi olarak dün 90 yaşına bastı ve doğum gününü kutlarken ‘Emeklilik bana göre değil. Yola devam’ dedi. Zaten kendisinden istenen de buydu ‘Yola devam’. Sektörün dışında başta İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, kurt tasarımcının ülkesi için yaptığı hizmete ‘Giorgio Armani sıklığın ikonudur.

    Devamını Oku12.07.2024

    Yazlık sinemalar yeniden revaçta

    Açık hava sinemasıyla ilgili seyrettiğim ilk filmin konusu 60’lı yılların başında Amerika’da geçiyordu. Cabriolet türü üstü açık son model bir otomobil Drive-in denilen dev ekranlı geniş arazideki sinemaya girip park ettikten ve seans başladıktan sonra iki genç aşık gizemli bir şekilde kumaş tavanı kapattılar.

    Devamını Oku10.07.2024

    Bvlgari’deki kusursuz soygun

    Yıllar önce mücevher dünyasının devi Bvlgari’nin o zamanki sahibi Paolo Bulgari ile Roma’da röportaj yapmıştım. Tanınmış mücevher evinin İspanya Merdivenleri eteğinde Via Condotti sokağındaki ultra lüks mağazasında gerçekleşen söyleşide yönelttiğim sorulardan biri güvenlikti. Onca değerli mücevherler nasıl korunuyordu?

    Devamını Oku07.07.2024

    Kupada son İtalyan’ın zaferi ve şu çılgın Türkler

    EURO24’te artık sona doğru yol alıyoruz. A Milli Takımımız zoru başardı ve favori gösterilen Avusturya’yı yenerek çeyrek finale çıktı. Üstelik kart cezalısı kaptanımız Hakan Çalhanoğlu’nun yokluğunu hissetmeden. Turnuvanın başlangıcında 5 takımın başında İtalyan hocalar vardı. İtalya’yı Luciano Spalletti, Belçika’yı Domenico Tedesco, Slovakya’yı Francesco Calzona, Macaristan’ı Marco Rossi ve Türkiye’yi Vincenzo Montella çalıştırıyordu. Beşliden sadece Vincenzo Montella Ay Yıldızlı takımın başında başarısını sürdürüyor.

    Devamını Oku04.07.2024