hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Ceren Alican
    Ceren Alican

    Ceren Alican

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Sahra Çölü'ne açılan kapı Fas

    Kuzey Afrika’nın en otantik, en güzel ülkesi Fas. Bazen kaotik, bazen içinden çıkılamayacak kadar karışık, hatta bazen “daha fazla devam edemeyeceğim” dedirtecek kadar zor. Aynı anda bir o kadar heyecanlı, sürprizlerle dolu, alışılmışın dışında. Ve çok güzel.

    Devamını Oku24.04.2022

    Laz Alplerine yolculuk- Rize yaylaları

    İlk kez geçen Eylül ayında yolum düşmüştü Rize yaylalarına. Daha önce görmediğime pişman olduğum ilk yer oldu Rize. Ormanının yeşiliyle, suyunun mavisiyle, yaylalarının beyazıyla her şeyiyle ülkemizin nefes kaynağı ve huzuru. Yediğiniz, içtiğiniz her şeyin tadı bir başka güzel. Hatta hava bile bir başka temiz.

    Devamını Oku02.06.2021

    Türkiye'nin en mutlu insanlarının şehri Sinop

    Fark ettiniz mi? Kuzeyde yaşayan insanların ortak özellikleri hepsinin mutlu olmaları. Dünyanın en mutlu insanları kuzey ülkelerinde yaşayanlar. Durum Türkiye’de de pek farklı değil. Ülkemizin en kuzey noktasındaki şehir, ülkemizin en mutlu insanlarına ev sahipliği yapıyor. Üstelik sadece kendi sınırları içinde yaşayanları mutlu etmekle kalmıyor, misafirlerini de aynı şekilde mutlu ediyor.

    Devamını Oku12.05.2021

    Kızıl çölde bedevi olmak: Wadi Rum

    “The Martian”, filmini izlediniz mi? Türkiye’de “Marslı” adıyla izlediğimiz, Matt Damon’ın başrol oynadığı muhteşem film. O filme set olan yerin stüdyo ortamı olmamasının bir nedeni var. Çünkü dünyada Wadi Rum diye bir yer var. En iyi teknoloji ile donatılmış stüdyo ortamı, en kaliteli görsel efektler bile bu gerçek güzelliğin yanına yaklaşamaz.

    Devamını Oku30.04.2021

    Kültür-Sanat ve Gastronomi Başkenti Lviv gezi rehberi

    Ukrayna’nın Türk gezginler arasında çok popüler bir ülke olduğunu biliyoruz. Ne yazık ki sürekli olarak güzel kadınları ve renkli gece hayatıyla ön plana çıkıyor. Ama bir gezginin gözünden bakarsanız, Ukrayna’nın bunlardan kat kat daha fazlası anlamına geldiğini göreceksiniz. Evet, kabul edelim, çok güzel bir ırk. Yaradan cömert davranmış bu ırkı yaratırken. Ama sizce de koca bir ülkeyi sadece vitrine bakarak tanımak haksızlık olmaz mı?

    Devamını Oku30.04.2021