hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Alper Tüydeş
    Alper Tüydeş

    Alper Tüydeş

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Alakargaların ilginç dünyası

    Ülkemizde oldukça yaygın olan Alakargalar son dönemlerde kaydedilen taklit videoları ile gündemde. Öyle ki birkaç ay önce Datça’da kedileri için balkona mama bırakan Neslihan Orancı’yı kedi taklidi yaparak kandırmaya çalışan bir Alakarga’yı twitter’dan paylaşınca baya ses getirmişti.

    Devamını Oku13.04.2021

    Kuru ağaçlar hakkında bilmemiz gereken

    Alt tarafı kuru bir ağaç dersiniz ilk bakışta.Ancak ölü bir ağaçtan daha fazlası var onda. Gelin size kuru bir ağacın çevresine nasıl hayat verdiğinden bahsedeyim. Mesela sincaplar...

    Devamını Oku25.01.2021

    1912 yılından sonra görülmemişti! Sevindirici haber Trabzon’dan geldi

    1912 yılından sonra bir daha Anadolu’da bir türlü görülmeyen Yakalı Toy kuşu ilk olarak 7 yıl önce Konya’da yaralı halde bulunmasıyla yeniden ortaya çıkmıştı. Bu yaralı olarak bulunan yakalı toy kuşu ne yazık ki sonrasında yapılan müdahalelere rağmen doğasına geri kazandırılamamıştı. Kuş için üzüldük lakin ülkemizde hala görülebiliyor olmalarına sevinmiştik buruk da olsa. Ancak bu kez sevindirici bir haber Trabzon’dan geldi.

    Devamını Oku20.10.2020

    Kıyı Çamurçulluğu rekor kırdı! 12 bin kilometre yol kat etti

    Herkese merhabalar. Bundan böyle doğa ile alakalı dikkat çekmek istediğim konular, olaylar ve gelişmeleri sizlere CNNTurk.com üzerinden yazmaya çalışacağım. Konu çok, mesele uzun. Ama bir yerden başlamak lazımdı. Ben de bu başlangıcı sizlere bir rekor ile yapayım istedim.

    Devamını Oku17.10.2020