hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Dr. Fevzi Özgönül
    Dr. Fevzi Özgönül

    Dr. Fevzi Özgönül

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Kurban Bayramı yaklaşıyor, Kurban etini nasıl pişirmeliyiz?

    Kurban etini, çatal bıçak gibi delici bir gereçle karıştırmayın yoksa etin içerisindeki su, fazlası ile dışarı çıkar böylece etin hem tadı hem de besin değeri kaybolur.

    Devamını Oku15.06.2023

    Karaciğerinizi koruyun

    Alkol kullanımı ve aşırı yağlı yiyecekler, karaciğer hastalıklarına davetiye çıkarıyor. Karaciğer sağlığında, alkol, sigara ve aşırı yağlı yiyeceklerden uzak durulması gerekir.

    Devamını Oku15.06.2023

    Tatlandırıcılar obeziteye neden olabilir

    Tatlandırıcılar, kilo almanıza hatta obez olmanıza bile neden olabilir.

    Devamını Oku06.03.2023

    Ramazan ayı bedenimizi güçlendirme ayı olsun

    Ramazan ayı aynı zamanda kötü alışkanlıklardan arınma ayıdır. Bu ramazan, hem kötü alışkanlıklardan arınma hem de günümüzde hepimizi etkileyen deprem afetine karşı bedenimizi savunmak için bağışıklık sistemimizi güçlendirme ayı olsun.

    Devamını Oku06.03.2023

    Yediklerimiz şişmanlatmaz, güçsüz sindirim sistemi şişmanlatır

    Deprem öldürmez, çürük bina öldürür denir. Ben de yediklerimiz şişmanlatmaz, güçsüz sindirim sistemi şişmanlatır diyorum.

    Devamını Oku21.02.2023

    Gripten Korunmak İçin Uymamız Gereken 9 Kural

    Grip özellikle yaşlılar ve çocuklar için tehlikelidir. Akciğerde çoğalıp zatürreye yol açıp başka hastalıklara da zemin hazırlaması nedeniyle grip, özellikle 65 yaş üstü kişilerde, akciğer, kalp, böbrek, karaciğer ve şeker hastalığı olanlarda ve kanser tedavisi görenlerde ve bağışıklık sistemi tam gelişmediği çocukluk döneminde ölümcül olabileceğini söyleyen Dr. Fevzi Özgönül, gripten korunmak için uyulması gereken 9 kuralı açıkladı.

    Devamını Oku25.11.2022

    Çok ödemim var ne yapayım?

    Ödem şikayeti, özellikle kilo problemi yaşayanların karşılaştığı sorunlarım başında gelir. Ödemden kurtulunca verdikleri birkaç kilo problemden kurtuluşun başlangıcı gibi gözükse de bazen kabusun başlangıcı olabilir.

    Devamını Oku05.09.2022

    Tatlı bağımlısı olduğumuzu nasıl anlarız?

    'Su içmeyi hiç sevmiyorsanız, suyun tadı size kötü geliyorsa veya çay ve kahve içerken mutlaka şeker ekliyorsanız dikkat edin, tatlı bağımlısı olabilirsiniz.

    Devamını Oku30.08.2022