hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Dr. Fevzi Özgönül Dr. Fevzi Özgönül

    Tatlandırıcılar obeziteye neden olabilir

    06.03.2023 Pazartesi | 11:59Son Güncelleme:

    Tatlandırıcılar, kilo almanıza hatta obez olmanıza bile neden olabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Obezitenin çağımızın en büyük sorunlarından biridir. "Kilo sorununun yaygınlaşması ile kalorisi az ve düşük enerji değerleri olan yiyecek içecekler insanları cezbediyor. Bunun yanında kilosunu koruyanlar hem tatlı yemek hem de kilo almamak için diyet ürünleri ve tatlandırıcıyı tercih ediyor. Aslında diyet yiyecekler ve tatlandırıcılar vücudumuzu kandırmaktan başka bir yol değildir. Tatlandırıcıların daha çok tatlı isteğine yol açar.

    "Tatlandırıcılar, 'kilo almayayım, kilomu koruyayım' derken kilo almanıza hatta obez olmanıza bile neden olabilir. Tatlı ihtiyacı aslında vücudun enerji ihtiyacıdır. Eğer doğru beslenirseniz sık sık tatlı isteğinizden de kurtulursunuz. Tatlı isteğini gidermek istiyorsanız en azından tatlı kadar kalorisi yüksek bir gıda yemelisiniz.

    Tatlıya yakın kalori veren gıdaların başında kuru yemişler gelir. Onların da bir avucunda en az tatlının barındırdığı kadar kalori vardır. Kuru yemişlerden de vücuda en çok yararı olan çiğ fındık, ceviz ve bademi tercih ederseniz aynı zamanda vücudunuzu beslemiş ve kilo vermiş de olursunuz. Bu yediğiniz kuru yemişleri mutlaka öğün esnasında yemekle birlikte yemenizde de yarar var."