hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Dr. Fevzi Özgönül Dr. Fevzi Özgönül

    Karaciğerinizi koruyun

    15.06.2023 Perşembe | 14:04Son Güncelleme:

    Alkol kullanımı ve aşırı yağlı yiyecekler, karaciğer hastalıklarına davetiye çıkarıyor. Karaciğer sağlığında, alkol, sigara ve aşırı yağlı yiyeceklerden uzak durulması gerekir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doğru yiyecekler, içerdiği antioksidan değerleri nedeniyle karaciğeri koruyup temizler, “Karaciğer sağlığında ilk adım, tüketilen gıdaların dikkatle seçildiği bir dengeli beslenme programı olmalıdır. Doğru yiyecekler antioksidan etkileri ile karaciğeri temizler ve korur.

    En büyük organlardan biri olan karaciğerin, besinlerle birlikte alınan vitamin ve minerallerin emilmesi, vücuttaki zararlı maddelerin temizlenmesi gibi hayati görevleri bulunmaktadır. Düzenli alkol kullanımı ve aşırı yağlı gıdaların tüketimi karaciğer yağlanması, hepatit ve siroz gibi karaciğer hastalıklarına yol açabilmektedir.

    Karaciğeri koruyan yiyecekleri sıralarsak;

    “Elma, yüksek lif içerir ve sindirim sistemindeki toksinlerin atılımına destek olur. Böylece karaciğerin işini kolaylaştırır. Karaciğerin korunmasında, sarımsağın ayrı bir yeri vardır. Sarımsak, karaciğer enzimlerini aktive ederek, toksinlerin vücuttan atılımına destek olur. Kırmızı pancar ve havuç ise, karaciğer fonksiyonlarının iyileşmesini sağlar. Yine aynı şekilde enginar, karaciğer hücre onarımına destek olur ve yağlanmasını engeller.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu gıdaları sık tüketmeye özen gösterelim.