hourSON DAKİKA
left-arrow right-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Fatoş Karahasan
    Fatoş Karahasan

    Fatoş Karahasan

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Katma değerli turizme büyük katkı: İncili Gastronomi Rehberi

    Pandemi sonrasında canlanan turizm sektöründe küresel çapta büyük bir rekabet yaşanıyor. Dünyanın her yanında kentler ve ülkeler üst gelir grubu ziyaretçilere çekici gelecek “deneyimler” sunmak için yarışıyorlar. Deniz, güneş, kumsal ve “her şey dahil” benzeri tatil programlarının yanı sıra, kültür ve özellikle de gastronomi turlarına olan talepte de büyük bir artış gözlemleniyor.

    Devamını Oku31.07.2023

    Stratejik öykü tasarımı Dubai’yi zirveye taşımaya devam ediyor

    Bir markanın değeri yarattığı öykülerin gücüyle doğru orantılı olarak artıyor. Bu yüzden, ürünlerin, hizmetlerin, kuruluşların, kentlerin ve ülkelerin tanıtım stratejilerinin sağlam temeller üzerinde yükselmesi gerekiyor. Kısa, orta ve uzun vadeli planların başarısı tek sesli ve tutarlı bir yaklaşımla mümkün oluyor.

    Devamını Oku09.05.2023

    Girişimciler Barselona’da “Teknolojiyi insanileştirmenin” yollarını aradı

    28 Şubat-2 Mart tarihlerine İspanya’nın Barselona kentindeki Fira Gran Via Exhibition Center’da düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji zirvesi Mobil Dünya Kongresi’ne 200’den fazla ülke ve bölgeden yaklaşık 80 bin kişi katıldı.

    Devamını Oku07.03.2023

    Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı 28 senede 3 milyon çocuğa hizmet götürdü

    “Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” sloganıyla çağdaş nesillerin yetişmesi için Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında nitelikli eğitim desteği sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) 28’inci yaşını kutluyor.

    Devamını Oku24.01.2023

    İlkokullarda Ekolojik Okuryazarlık projesi başlıyor

    İklim değişikliği dünyanın her yanında önemli sorunlara neden oluyor. Kuraklık, kıtlık başta olmak üzere insanlığı yakın gelecekte büyük krizler bekliyor. Araştırmalar özellikle gençlerin küresel iklim değişikliğinin etkileri hakkında endişelerinin olduklarını ve kaygılarının arttığını ortaya koyuyor. Bu bağlamda geçtiğimiz hafta tanıtımı yapılan “Ekolojik Okuryacarlık Eğitim Projesi” gibi çözümlere ihtiyaç var.

    Devamını Oku23.01.2023

    Doğa dostu bir deneyim yaklaşımı “Çamlar Ormanına Doğru”

    Bu yıl da, yılbaşı döneminin ışıltısı ve coşkusu içinde çevreye bıraktığımız ayak izimizi göz ardı ettik. Ambalajlarda kullanılan kağıtlar, süsler, kurdeleler… İnternet üzerinden verilen siparişlerdeki karton kutular, naylon poşetler çöp dağları oluşturdu. Aralık ayında dünyanın dört bir yanında milyonlarca ton atık malzeme doğaya gönderildi. Topraklar, sular biraz daha kirlendi.

    Devamını Oku04.01.2023

    Evden çalışma ofis mobilyasını öne çıkardı. Türkiye’nin ofis mobilyası ihracatı arttı

    Pandemi öncesinde, Türkiye’nin yerli üretim miktarını artırmış olması, mobilya imalatçılarının ciddi yatırımlarda bulunması, tasarım ve Ar-Ge tarafında yaptıkları gelişmeler mobilya sektörümüzü yurt dışında tanınan bir oyuncu haline getirmişti. Son üç yılda ofis mobilyasına olan dış taleple birlikte, Türkiye’nin mobilya ihracatı daha da önemli bir boyut kazandı.

    Devamını Oku27.12.2022

    Geleneği Geleceğe taşıyan proje: “Bizim Kültürümüz Güzel”

    Dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden birisi olan Anadolu, binlerce yıl boyunca uygarlıklara ev sahipliği yaptı. Bu zengin tarihi ve kültürel mirasın bizlere ulaşmasını sağlayan sanatçılar, günümüzde de ülkemizin değerlerini yeni nesillere aktarmaya devam ediyorlar.

    Devamını Oku20.12.2022