4 ülkeye uçuş erteleme sürecek mi? Bakan Uraloğlu CNN TÜRK'e konuştu

KAYNAKCNN TÜRK

İsrail'in saldırıları sonrası kapanan hava sahaları nedeniyle 4 ülkeye uçuşlar ertelenmişti. Bu erteleme kararı pazartesi gününe kadar peki uzayacak mı? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CNN TÜRK'ün sorularını yanıtladı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

URALOĞLU: GELECEK DURUMA GÖRE VAZİYET ALACAĞIZ

CNN TÜRK Muhabiri Murat Bekmezci'ye konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "16 Haziran'a kadar bütün uçuşları iptal ettirdik sivil havacılığımızın yayınladığı NOTAM'la beraber. Oradaki bu çatışma halinin gelişimine göre biz de kendi kararlarımızı gözden geçirerek tekrar serbestleştirilmesi ya da bu yasakların uzatılması noktasında bir karar vermiş olacağız." dedi.

4 ülkeye uçuş erteleme sürecek mi Bakan Uraloğlu CNN TÜRKe konuştu

Kararın uzayıp uzamayacağı sorusuna da yanıt veren Bakan Uraloğlu, "Çatışma durumu ile ilgili benim bir öngörüm yok. Ama temennim bir an önce durmasıdır elbette. Yakından takip ediyoruz. Tabii dış işlerimiz, ilgili güvenlik birimlerimiz özellikle bu noktada gerekli takipleri yapıyorlar. Onlarla gerekli koordinasyon içerisindeyiz. Biz de hava trafiğinin yönetilmesi noktasında oradaki gerek mevcut durum gerekse gelişecek durum durumlara göre vaziyet almış olacağız." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

URALOĞLU: HERHANGİ PROBLEMLERİ YOK TAKİP EDİYORUZ

Tebriz'de kalan uçuş ekibi hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan, "Şu an için bir tahliye bilgisi bize ulaşmış değil ama her türlü elbette imkanımız var. Orada birkaç tane uçağın gidiş-dönüş seferlerinde bu olay vuku bulunca biz de güvenlik için seferlerini yapmama noktasında telkinlerde bulunduk. Şu anda emniyet anlamında oradaki uçak ekibinin yakındaki otelde konakladığını, herhangi bir problemlerinin olmadığını ve yakından takip ettiğimizi de söyleyebilirim." diye konuştu.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow