hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Can Gürel
    Can Gürel

    Can Gürel

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Küresel ödeme ağına yeni kripto para dahil oldu

    Kredi kartı devi Visa, 60 milyon işletmeden oluşan küresel ödeme ağına stabil kripto para USDC’yi dahil ediyor.

    Devamını Oku15.12.2020

    Libra nedir, avantajları nelerdir?

    Uzun süredir beklenen Facebook liderliğindeki dijital para birimi Libra’nın, Ocak 2021 itibariyle piyasaya sürülmesi bekleniyor.

    Devamını Oku30.11.2020

    Bitcoin almanın en yaygın ve pratik yolu

    Bitcoin sistemini anlamanın en kolay yolu onu kullanmak. Bir defa da olsa bitcoin alıp sanal cüzdanına aktarma deneyimini edinmiş birisi ile daha önce hiç bitcoin kullanmamış birisi arasındaki bakış açısı siyahla beyaz kadar farklı oluyor. Bu yazımda merak edenler için bitcoin almanın güvenli ve pratik yolunu tarif edeceğim.

    Devamını Oku05.11.2020

    PayPal'ın kripto para hizmeti vermeye başlaması ne anlama geliyor?

    Geçtiğimiz hafta finansal teknoloji devi PayPal, kripto para piyasasına girdiğini duyurdu. Duyuruya göre PayPal, kullanıcılarına uygulama üzerinden Bitcoin, Litecoin, Ether ve Bitcoin Cash kripto para birimlerini satın alma, saklama ve satma hizmeti sunmaya başlayacak. 346 milyon aktif kullanıcı ve 26 milyon üye iş yerine sahip PayPal, bu duyuru ile birlikte kripto para hizmeti veren en büyük şirket konumuna gelse de, piyasaya dışardan giren ilk büyük şirket değil. Paypal’dan önce, ABD merkezli yatırım uygulaması Robinhood ve İngiltere merkezli mobil bankacılık uygulaması Revolut kullanıcılarına kripto paraları destekleyen hizmetler sunmaya baslamışlardı. Finansal teknoloji devlerinin sundukları hizmetler kripto para kullanımının daha da yaygınlaşması yolunda önemli adımlar olsa da, bu adımlar üzerinden kripto paraların kabul gördüklerini söylemek için henüz erken.

    Devamını Oku26.10.2020

    Geleceğin dünyasında kripto paralar bize ne vaadediyor?

    Günlük hayatımızda kağıt para kullanımımıza dikkat edersek toplam hacim içerisinde bu miktarın ne kadar az olduğunu farkedebiliriz. Nitekim ekonomide dolaşan paranın yanlızca %10’u kağıt formunda ve kullanımı her geçen gün azalmakta. İşin ilginci, sadece kağıt para ile yaptığımız ödemelerde karşı tarafla doğrudan etkileşime geçiyoruz. Dijital işlemlerimizin ise tamamı özel finansal şirketler üzerinden geçiyor. Haliyle, bu şirketler finansal sistemin giriş kapıları haline geliyorlar. Bitcoin dijitalde doğrudan kişiden kişiye ödemenin yapıldığı para olarak doğdu. Doğuşundan bugüne geçen 10 sene içerisinde binlerce farklı kripto para ortaya çıktı. Peki bu kripto paralar bize ne vaadediyor?

    Devamını Oku20.10.2020