hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Hakan Kanburoğlu
    Hakan Kanburoğlu

    Hakan Kanburoğlu

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Gezegenleri yuvarlak sanıyorduk! Meğer şekilleri bozuluyormuş!

    Gezegenlerin yuvarlak olduğunu düşünmemiz yıllardan beri süregelen bir durum. Kime sorsanız gezegenlerin yuvarlak olduğunu söyler, fakat hiçbir gezegenin mükemmel bir küre olmadığını biliyor muydunuz?

    Devamını Oku15.10.2024

    Yaklaşık 50 yıldır yalnız yaşıyor! Dünyanın en ıssız bölgesi Kanada'da! Tek başınıza bu adada yaşar mıydınız?

    Özellikle şehir hayatından sıkılan birçok insanın ''Başımı alıp gitmek istiyorum, sakinlik istiyorum.'' dediğini duymuşsunuzdur. Rahatlamak, huzuru bulmak için yalnızlığı çözüm olarak bulmak zannedildiği kadar kolay olmayabilir.

    Devamını Oku18.09.2024

    Atlantis efsanesine inanıyor musunuz?

    Binlerce yıllık kayıp medeniyet olarak bilinen Atlantis Efsanesi'nin gerçek mi hayal mi olduğu yıllardır konuşuluyor. Denizin derinliklerinde kaybolduğu söylenen Atlantis, gerçekten var mıydı? Kimine göre hayal ürünü kimine göre gerçek... Hadi gelin biraz bu konuyu irdeleyelim...

    Devamını Oku08.09.2024

    Korona sonrası tatillerimiz nasıl değişti? Butik otellere ve karavana rağbet arttı! Doğa tatili öne çıktı.

    Covid - 19 pandemisiyle geçmek bilmeyen 2-3 yılı atlatmış bulunsak da hala etkisinden çıkamadığımızı düşünüyor musunuz? Korona pandemisi sonrası hiçbir şey eskisi gibi olmayacak denmişti. Son günlerde etrafıma bakıyorum da kimse kimseye sarılmıyor, tokalaşma sayıları git gide azalıyor. Pandemi ve teknolojik gelişmeler eğitim, hizmet gibi pek çok sektörü etkilemişti. Gerçekten de hiçbir şey aslında eskisi gibi değil. Turizmde ya da tatil anlayışlarımız da durum nasıl mı?

    Devamını Oku22.08.2024

    Yeni dünya düzeninde duvarlar kalır mıydı?

    Medeniyetlerin kendilerini koruması için yapılan duvarları bilmeyeniniz yoktur. Kimilerinde insanlık dramlarının yaşandığı da anlatılmaktadır. Topluluklardan ayrılmak için medeniyetlerin yapmayacağı yoktur. Antik Roma'dan itibaren ayrı topluluk olmak için en somut gösterge duvarlar... Genellikle Berlin Duvarı bilinir ama Çin Seddi'nden tutun birçok duvar ile sınırlar inşa edildi. Peki ama bu duvarların yapılış amaçları neler miydi?

    Devamını Oku11.08.2024

    7 kıta biliyorduk meğer 8 imiş! İşte son kıta araştırmaları

    Dünya bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Her geçen gün yeni bir gerçeği öğreniyoruz. Bu hafta ise ilkokuldan beri bildiğimiz 7 kıta kavramının artık 8 olduğunu duyduk. Hatta yeni gelecek son araştırmalarla bu sayının 9’u bulması bekleniyor.

    Devamını Oku29.07.2024

    Çölleri sadece sıcak ve yağışsız mı sanıyorsunuz? Meğer soğuk çöller de varmış!

    Çöl denilince birçoğumuzun aklına kurak, ıssız, sarıdan turuncu renklerine geçişlerin hakim olduğu kum alanlar geliyor değil mi?

    Devamını Oku21.07.2024

    Dünyanın kabusu: YAZ YANGINLARI! Hangi ülke, hangi tedbirleri alıyor?

    Yaz ayları, sıcaklıkların yükselmesi ve kuraklık koşullarının artmasıyla birlikte, orman yangınlarının en sık yaşandığı dönemlerden biridir. Orman yangınları, sadece doğal habitatları yok etmekle kalmaz, aynı zamanda insan hayatını, yerleşim yerlerini ve ekonomiyi de olumsuz etkiler. Peki, bu yangınları nasıl önleyebiliriz? Dünyadan örneklerle ele alarak, gelin orman yangınlarını önlemek için alınabilecek önlemleri inceleyelim.

    Devamını Oku10.07.2024