hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Hakan Kanburoğlu
    Hakan Kanburoğlu

    Hakan Kanburoğlu

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Çölleri sadece sıcak ve yağışsız mı sanıyorsunuz? Meğer soğuk çöller de varmış!

    Çöl denilince birçoğumuzun aklına kurak, ıssız, sarıdan turuncu renklerine geçişlerin hakim olduğu kum alanlar geliyor değil mi?

    Devamını Oku21.07.2024

    Dünyanın kabusu: YAZ YANGINLARI! Hangi ülke, hangi tedbirleri alıyor?

    Yaz ayları, sıcaklıkların yükselmesi ve kuraklık koşullarının artmasıyla birlikte, orman yangınlarının en sık yaşandığı dönemlerden biridir. Orman yangınları, sadece doğal habitatları yok etmekle kalmaz, aynı zamanda insan hayatını, yerleşim yerlerini ve ekonomiyi de olumsuz etkiler. Peki, bu yangınları nasıl önleyebiliriz? Dünyadan örneklerle ele alarak, gelin orman yangınlarını önlemek için alınabilecek önlemleri inceleyelim.

    Devamını Oku10.07.2024

    Kaplumbağalarıyla meşhur İztuzu Plajı... İztuzu'nda neler yapılır, plaj ücretleri nasıl, pahalı mı?

    Yaz mevsiminin gelmesiyle sıcaklıklar arttı ve birçok kişi tatil bölgelerindeki plajları araştırıyor. Bu hafta sizlere İztuzu plajından bahsetmek istiyorum. Muğla'da yer alan sayısız plajlardan sadece birisi olan İztuzu plajı Dalyan yakınlarında yer alıyor. Dalyan nehrinin tatlı su deltası ile Akdeniz arasında doğal bir bariyer oluşturan bu plaja hem karadan hem denizden ulaşabilirsiniz.

    Devamını Oku08.07.2024

    İstanbul'da denize girilecek yerler: Plaj fiyatları! İstanbul'da plaja nasıl gidilir?

    Bu haftaki yazımda size İstanbul'un sahillerinden bahsedeceğim. Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyen İstanbullular denize girilecek yerleri sorguluyor. İşte İstanbul'daki plajlar...

    Devamını Oku01.07.2024

    Assos: Tarih ve Doğanın buluştuğu nokta! Assos'ta gezilecek yerler, denize girilecek plajlar!

    Bu hafta size Assos'tan bahsetmek istiyorum. Doğasıyla, antik kentleri ve tapınaklarıyla ilgi gören Assos'ta gezilecek yerleri yazımda bulabilirsiniz.

    Devamını Oku26.06.2024

    İzmir'in gizli cenneti: Urla ve plajları! Altınköy plajı ve gezilecek yerler! İşte giriş ücretleri...

    Bu hafta görmenizi önereceğim yer Urla... İzmir'in en güzel plajları arasında yer alan Altınköy plajı da burada yer alıyor. Kimsenin bilmediği sessiz, sakin koylar ve köyleriyle ilgi gören Urla gastronomi tutkunları için de bulunmaz Hint kumaşı.

    Devamını Oku20.06.2024

    Cunda Adası: Gezi rehberi! Cunda Adası'nda yapılacaklar, gezilecek yerler! Cunda'da Mutlaka görmeniz gereken yerler!

    Bu haftaki yazımda sizleri Cunda'ya götürüyorum. Yazın gelmesiyle doğa ve denizin buluştuğu şirin mi şirin kasabalara ve adalara yazımda yer vermeye devam edeceğim.

    Devamını Oku31.05.2024

    İzmir'in yeni Alaçatı'sı: Foça! Foça plajları, gezilecek yerler ve festivalleri burada!

    Bu haftaki yazımda sizlerden Foça'dan bahsetmek istiyorum. Birçok gezi tutkunun mutlaka görmeniz gerekecek yerler listesinde yer alan Foça, daha uygun fiyatlı tatil düşünenlerinde adresi.

    Devamını Oku24.05.2024