hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Serhan Karasu
    Serhan Karasu

    Serhan Karasu

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Köpeklerde havlamayı engelleme

    Köpeklerin havlama nedenlerinden sonra bu nedenler doğrultusunda olası çözüm önerilerine geldi sıra. Bu önerileri de geçen yazıdaki havlama çeşitlerine göre ayırmak en doğru yol olacaktır.

    Devamını Oku24.07.2023

    Köpekler neden havlar?

    Tıpkı insanların konuşması gibi, havlamak da köpekler için doğal bir davranıştır. Bu şekilde iletişim kurarlar. Elbette bu iletişim, kendi aralarında dedikodu yapmak ya da hafta sonu oynanan maçların kritiğini yapmak gibi bir iletişim değildir. Farklı havlama biçimleri, onların farklı duygu durumlarını dışavurum şekilleridir.

    Devamını Oku06.06.2023

    Köpeklerde Tuvalet Eğitimi - Doğru Bilinen Yanlışlar

    Eve yavru bir köpek geldiğinde, köpek sahibinin öncelikli sorunu tuvalet eğitimidir. Bu konuyla ilgili bazı doğru bilinen yanlışlar olması da çok olağan bir hâldir. Şimdi, birkaç doğru bilinen yanlışa birlikte göz atalım.

    Devamını Oku02.05.2023

    Köpeklerde travma sonrası davranış bozukluğu (3)

    Köpeğinizde travma sonrası oluşan bir davranış bozukluğu varsa, bu, köpeğinizin ağır stres altında olduğunu gösterir. Ona yardımcı olmak adına, yapmanız ve yapmamanız gereken şeyler olacaktır.

    Devamını Oku18.04.2023

    Köpeklerde travma sonrası davranış bozukluğu (2)

    Geçen hafta köpekler için travma kavramını ve hangi olayların köpeklerde travmaya neden olabileceğini yazmıştım. Şimdi bu konuyu biraz daha ilerletelim ve travmaya neden olan etkenlerden çok travma sonrası durumla ilgilenelim.

    Devamını Oku03.04.2023

    Köpeklerde travma sonrası davranış bozukluğu

    Travma sonrası davranış bozukluğu, özellikle son dönemde yaşanan doğal afetler nedeniyle adını sık duyduğumuz bir kavram haline geldi ancak çoğumuz, bu kavramı sadece insanlara özgü sanıyoruz. Oysa gerçek hiç de böyle değil. Hayvanların çoğu, hele de köpekler gibi duygusal hayvanlar, travma ve depresyon gibi çoğunlukla insanlarla ilişkilendirilen psikolojik sorunlar yaşayabilirler. Özellikle travma sonrası oluşan duygu durum bozuklukları, köpeklerde çok sık rastlanılan bir rahatsızlıktır.

    Devamını Oku27.03.2023

    Köpek eğitimi ile ilgili 5 önemli kural!

    Köpek eğitimi doğru yapılması gereken önemli bir konudur. Ancak eğitim verirken yapılan bu hamleler köpeğinizde davranış bozukluklarına yol açabilir. Köpek eğitimi için doğru zaman nedir? Hangi hata köpeklerde davranış bozukluklarına yol açar? Köpeklerde kötü alışkanlıklara yol açan etkenler neler? İşte köpek eğitiminde doğru bilinen yanlışlar...

    Devamını Oku03.02.2022

    Yavru köpek ne zaman sahiplenilmeli?

    Eğer yavru köpeğinizi anne altından sahiplenebilecek kadar şanslıysanız, onu doğru zamanda almak sizin elinizde demektir.

    Devamını Oku15.12.2021