hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Serhan Karasu Serhan Karasu

    Yavru köpek ne zaman sahiplenilmeli?

    15.12.2021 Çarşamba | 12:27Son Güncelleme:

    Eğer yavru köpeğinizi anne altından sahiplenebilecek kadar şanslıysanız, onu doğru zamanda almak sizin elinizde demektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavru bir köpeğin, anne altında gerektiği kadar kalması, onun hem ilk terbiyeyi annesinden almasını, hem de kardeşleriyle oynayarak ilk köpek sosyalleşmesini doğru bir şekilde yaşamasını sağlayacaktır. Anne altından zamanından önce alınan köpeklerde; agresyon, sosyalleşme sorunu, ürkeklik gibi problemlerin baş gösterme ihtimali, diğer köpeklere göre daha fazladır. Bunun yanında, yeteri kadar anne sütüyle beslenmeyen köpeklerde, sağlık sorunları da sıklıkla görülür. Bu yüzden, yavru köpeğinizi, anne altından erken almamaya özen göstermelisiniz.

    Öte yandan, eğer yavru köpeğiniz anne altında gereğinden fazla kalırsa, bu durum, köpeğin insanlara karşı olan sosyalleşmesi için bir dezavantaj yaratabilir. Dolayısıyla, yavru köpeğinizi, anne altından zamanında almak önemlidir.

    Yavru köpek ne zaman sahiplenilmeli

    Yavru bir köpeğin, sağlıklı bir şekilde anne altında geçirmesi gereken zaman, ortalama olarak 8 haftadır. Bazı zamanlar, anne artık yavruyu emzirmek istemez ve ona gereğinden çok daha sert davranabilir. Bu gibi durumlarda, yavruyu anne altından erken almak mecburidir. Bunun dışında, köpeğinizi yeni yuvasına götürmek için, 8 hafta beklemek uygun olacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bundan yaklaşık 1 hafta öncesi veya 2 hafta sonrası da çok sorun teşkil etmeyecektir. Elbette bu 8 hafta içinde, zaman zaman köpeğinizi görmeye gitmeniz, onu incitmeden kucağınıza almanız çok doğru olacaktır. Özellikle, köpeğinizin bundan sonra katılacağı ailede çocuklar varsa, onları da yanınızda götürmeli, köpeği incitmeden çocuklarla tanışmasını sağlamalısınız.

    Yavru köpek ne zaman sahiplenilmeli

    Tabii, herkes anne altından bir yavru sahiplenecek kadar şanslı olamayabilir. Böyle bir durumda, maalesef köpeğinizin, anne altında geçirdiği zamanı bilmeniz çok mümkün değildir. Sahipleneceğiniz yavru, o dönemde büyük bile olsa, anne altından çok daha erken alınmış olabilir. Yine de en azından sahiplendiğiniz zaman yavrunun çok küçük olmamasına dikkat etmeniz gerekir. Ticari kaygı ile çoğu zaman köpekler gereğinden çok daha önce satıldığı için, köpeğinizi bu şekilde alacaksanız, onun yeteri kadar büyük ve sağlıklı olmasına özen gösterin.