hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Dilay Ağaoğlu
    Dilay Ağaoğlu

    Dilay Ağaoğlu

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Tuna’nın Nostaljik Şehri Budapeşte

    Macaristan’ın başkenti Budapeşte, olağanüstü mimarisi, doğal güzellikleri, leziz tatları ve sahip olduğu termal kaynaklarıyla kalbinizi fethediyor.

    Devamını Oku24.05.2022

    Her karışı görülmeye değer: Kapadokya

    Dünyanın neresine giderseniz gidin, eşi benzeri bulunmayan masal diyarı tadında bir coğrafya Kapadokya. Her ziyaretinizde heyecan uyandıran, medeniyetin izlerini sürdüğünüz, atmosferi tılsımlı otantik bir bölge.

    Devamını Oku18.10.2021

    Begonvil kokulu bir diyar Datça

    “Tanrı, insanın uzun ömürlü olmasını isterse onu Datça’ya bırakır” boşuna dememişler.Ne zaman Datça’ya gitsem Ege ile Akdeniz’in buluştuğu maviliklerde her şeyi geride bırakmanın, zamanı durdurmanın heyecanını yaşıyorum. İnsan nasıl ömrüne ömür katmasın bu doğal güzellikte!

    Devamını Oku02.07.2021

    Akdeniz'de saklı bir cennet: Çıralı!

    Sırtını Tahtalı Dağı’nın eteklerine dayamış, akarsuların denizle buluştuğu, esen rüzgarlarla portakal bahçelerinin mis kokusunun eşlik ettiği, hamağınızda uzanırken cıvıl cıvıl kuş seslerini dinlediğiniz, gürültü ve kalabalıktan uzak, eşsiz güzellikte bir koy hayal edin. Mavi yeşilin en çok yakıştığı rotalardan Çıralı!

    Devamını Oku31.05.2021

    Doğa harikası Tazı Kanyonu

    Uçurumun kenarında oturup manzarayı seyrederken nefesinizi kesecek güzellikte bir doğa harikası arıyorsanız Antalya sınırlarındaki Tazı Kanyonu doğru adres. Özellikle bu dönemde kalabalıktan uzak, sosyal mesafeli, doğayla baş başa rotaları tercih edenler tarafından çok rağbet gören Tazı Kanyonu, Antalya’ya yolu düşenler için mutlaka görülmesi gereken yerler listesinde ilk sıralarda. Köprülü Kanyon Milli Parkı’nın kuzeyinde yer alan bu güzel kanyon, fiyortları andıran eşsiz görüntüsüyle kalbinizi fethederek “uçurum gibi uçurum” sözünün hakkını veriyor!

    Devamını Oku11.05.2021

    İzlerle dolu bir masal diyarı: Güney Afrika Cumhuriyeti

    Güney Afrika Cumhuriyeti’nin en gözde şehri Cape Town’dan selam herkese. Güney yarım kürede yer alan bu güzide coğrafyada Afrika, Asya ve Avrupa kültürlerinin hepsinin izlerini hissetmeniz mümkün. Güney Afrika hakkında duyduğunuz, gördüğünüz, okuduğunuzdan çok daha farklı, çok daha gerçek bir dünya burası.

    Devamını Oku29.04.2021