hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Çiğdem Öztabak
    Çiğdem Öztabak

    Çiğdem Öztabak

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Yapay Zeka ve İnovasyonda Kurumsal Adımlar

    Mart ayının en büyük teknoloji konferansı South by Southwest SXSW Austin Texas’da’ KPMG'nin "Skylar" adını taşıyan yapay zeka destekli podcast standı ile tanıştım. KPMG US’in Kurumsal İnovasyon Başkanı Cliff Justice ve Yönetici Direktör, İnovatif Çözümler Başkanı Richard Entrup ile yaptığım özel röportajda, şirketin yapay zekaya, inovasyona ve startup ekosistemine nasıl öncülük ettiğini derinlemesine tartıştık.

    Devamını Oku31.03.2024

    Bilgi Odaklı İtibar ve Girişimcilik

    Kars'ta doğan ve genç yaşlarda İstanbul'a gelerek mühendislik eğitimi alan Fırat Demirel, üniversite hayatında yazılım ve teknolojiyle iç içe bir yol çizmiş. Büyük telefon operatorü şirketindeki deneyimleri, onun girişimcilik ekosistemine adım atmasına ve teknoloji yazarlığına yönelmesine ilham kaynağı olmuş. Fırat Demirel ile lider iletişimi, lider hikayeleri ve bilgi odaklı itibar yaratmak ile yeni kitabı “ Süreyya Ciliv: Global İş Dünyasında Sıra Dışı bir lider” kitabı ile ilgili konuştuk.

    Devamını Oku26.02.2024

    Tek Bir Fikirle Dünyaya

    New York'ta buluştuğum Can Algul ile yurt dışında girişimciliğin zorluklarını ve avantajlarını konuştuk. Tüm girişimci gençlere ilham olabilecek vazgeçmemenin, inovasyonun ve yaratıcılığın, Pubinno'nun hikayesini anlattı bana.

    Devamını Oku11.02.2024

    Sanat ve Teknolojinin Kesişiminde Herkes için Sanat Girişimcliği

    Tarih boyunca, sanat ve teknoloji, insan zekasının ve yaratıcılığının en çarpıcı ifadeleri olarak iç içe geçmiş ve birbirlerini dönüştürmüştür.

    Devamını Oku21.01.2024

    CES 2024'ten işletmeler için 8 yeni teknoloji

    2024 yılı, teknoloji dünyası için parlayan bir başlangıçla açıldı. Tıpkı her yıl olduğu gibi, bu yıl da gözler, yenilikçi teknolojilerin merkezi haline gelen Consumer Electronics Show'a (CES) çevrildi. Fakat bu yıl, Las Vegas'ın ışıltılı salonlarında duyumlarımız, Türk şirketlerinin artan varlığı ve etkisi. CES, her zaman küresel bir etkinlik olmuştur, ancak 2024'te Türk teknoloji firmalarının bu uluslararası arenada daha güçlü bir şekilde yer aldıklarını görmek, teknoloji dünyasındaki küresel entegrasyon ve çeşitliliğin muhteşem bir göstergesi bence.

    Devamını Oku16.01.2024

    Teknoloji ve eğitimde kadın gücü

    Teknoloji ve eğitim dünyasında kadınların güçlenmesi için çarpıcı adımlar atan genç ve ilham verici bir çok figür ile tanıştım bu sene. Onlardan birisi de teknoloji sektöründeki cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek ve genç kızlara programlama eğitimi sağlamak amacını taşıyan bir projeydi. Köy okullarından başlayarak eğitimlerini genişleten genç Selin Özgürsoy, bu okulların %27'sinde programlama derslerini müfredata dahil etmeyi başardı.

    Devamını Oku04.01.2024

    2024'te Sizi Dönüştürecek Trendler

    Yeni yılın en sofistike teknoloji trendleri neler, peki günlük yaşamımızı nasıl etkileyecekler?

    Devamını Oku29.12.2023

    Teknoloji ve Tasarımın Kesiştiği Yol: Ekin Keserer'in Akkio ile Yapay Zeka Yolculuğu

    San Francisco'dan New York'a uzanan bir Zoom görüşmesinde, yapay zeka girişimi Akkio'nun kurucu ortaklarından Ekin Keserer ile buluştuk. Ekin, İzmir kökenli bir girişimci ve Silikon Vadisi'nin parlayan yıldızlarından biri. On iki yıldır Amerika'da yaşayan Ekin Keserer, New York'taki Parsons School of Design'dan mezun olmuş ve Silikon Vadisi'nde birçok şirkette çalışma fırsatı bulmuş. Palantir'in büyük veri platformu Foundry üzerinde de çalışmış, Ekin ayrıca San Francisco merkezli yapay zeka destekli ilaç keşfi şirketi Genesis Therapeutics'te danışman ve ödüllü Berlin merkezli oyun stüdyosu Torpor Games'in yönetim kurulu üyesi.

    Devamını Oku22.12.2023