hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Doç. Dr. Mustafa Gündoğar
    Doç. Dr. Mustafa Gündoğar

    Doç. Dr. Mustafa Gündoğar

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Diş Hekimleri Günümüz Kutlu Olsun…

    Bugün bizler için özel bir gün olan Diş Hekimleri Günüdür. Türkiye'de ilk diş hekimliği okulunun kurulduğu gün kutlanmaya başlanan Diş Hekimleri Günü, daha sonraları Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası kapsamında kutlanmaya başlanmıştır. Ülkemizde sağlık alanında Diş hekimleri her konuda ön saflarda yer almış ve almaya da devam etmektedir. Bu mesleğe kendini adamış, işini hakkıyla yapan tüm Diş Hekimlerimizin günü kutlu olsun.

    Devamını Oku22.11.2022

    Diş dolgusu sonrası dikkat etmeniz gerekenler!

    Diş dolgusu çürümüş, çatlamış ya da kırılmış olan ve estetik açıdan hoş görünmeyen dişlerin çeşitli materyallerle restore edilmesidir. Diş dolgusu ile madde kaybına uğramış dişlerin fonksiyonlarını yerine getirmesi amaçlanır. Çürük doku ilerlemeden uygulanan bu yöntem, dişi tamamen kaybetmenin önüne geçer. Bazı durumlarda dişlerimizde meydana gelen çürükleri göremeyiz. Özellikle dişlerin ara yüzlerinde meydana gelen çürüklerin teşhisi için mutlaka düzenli aralıklarla diş hekiminizi ziyaret etmelisiniz.

    Devamını Oku01.08.2022

    Diş hekiminizi seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

    Ağız sağlığının istenilen düzeyde olmaması ve diş bakımına gereken özenin gösterilmemesi sebebiyle her yaşta diş kaynaklı sorunlarla karşılaşılmaktadır. Çocukluktan başlayarak yaşlılık dönemine kadar farklı sebeplerle oluşan diş sorunları, mutlaka bilgili ve tecrübeli diş hekimleri tarafından tedavi edilmelidir.

    Devamını Oku28.06.2022

    Ramazan’da ağız ve diş sağlığınızı koruyun!

    Ağız ve diş sağlığı her zaman dikkat etmemiz gereken bir konudur. Özellikle Ramazan ayında oruç tutanların daha çok önem vermesi gereken bir durumdur. Sahur ve iftar sonrası ağız bakımı yapılmadığı zaman diş çürükleri ve diş eti hastalıkları riski artmaktadır. Oruçlu olduğumuz gün içinde yeme içme fonksiyonlarımız azaldığından, tükürük bezlerinin ürettiği salgı ve tükürüğün yıkama kapasitesi azalır.

    Devamını Oku05.04.2022

    Kanal tedavisi yaptırmaktan korkmayın!!!

    Diş hekimliğindeki teknolojik gelişmeler modern kök kanal tedavisini ağrısız hale getirmiştir. Günümüzde uygulanan teknikler sayesinde hastanın tedavi sürecinde herhangi bir ağrı duyması söz konusu değildir. Bu teknikler sayesinde hastaların oldukça çekindiği kanal tedavisi işlemi de sorunsuz ve ağrısız bir şekilde bitirilmektedir. Özellikle bu konuda uzmanlığını yapmış endodontistler yani kanal tedavisi uzmanları sayesinde kök kanal tedavileri oldukça başarılı bir şekilde yapılabilmektedir.

    Devamını Oku22.02.2022

    Bunamanın çaresi diş fırçası ve diş ipinde!!!

    Yaşlanmaya kesin bir sınır koymak hiçbir zaman mümkün olmamıştır. Birçok batı ülkesinde 65 yaş, geriatrik yaş sınırı olarak kabul edilmektedir. Bu bireylerde değişik düzeylerde hastalıklar ve bunların sonucunda gelişen işlevsel kayıplar söz konusu olabilmektedir. Bazı yaşlılarda herhangi bir sağlık problemine rastlanılmazken, bazılarında ise ciddi sağlık sorunları görülmektedir. Bu ciddi sorunların başında demans gelmektdir. Demans (bunama), ilerleyici ve ölümcül bir hastalıktır. Bu sinsi hastalık hafızada bozukluk, çeşitli psikolojik sorunlar ve davranış bozukluklarıyla karakterize olup, günlük yaşam aktivitelerinde gerilemeye neden olur.

    Devamını Oku04.02.2022

    22 Kasım Diş Hekimliği Günü kutlu olsun

    Bugün 22 Kasım. Bizler için özel bir gün olan Diş Hekimleri Günüdür. Türkiye'de, ilk diş hekimliği okulunun kurulduğu gün kutlanmaya başlanan Diş Hekimleri Günü, daha sonraları Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası kapsamında kutlanmaya başlanmıştır.

    Devamını Oku22.11.2021

    Diş hassasiyetinize çare olacak önemli ipuçları!

    Bu haftaki yazım birçoğunuz için oldukça rahatsız edici bir durum olan diş hassasiyeti. Diş hassasiyeti birçok kişide görülen yaygın bir diş problemidir. Genellikle dişeti hastalıkları veya dişeti çekilmesi nedeniyle diş köküne yakın olan bölgelerde dentin dokusunun açığa çıkması sonucunda oluşur. Diş hassasiyeti, dentin hassasiyeti veya kök hassasiyeti için kullanılan genel bir terimdir. Sıcak, soğuk, tatlı, ekşi veya çok fazla asitli yiyecek ve içecekler; soğuk hava şartları dişlerinizin ağrımasına ya da hassaslaşmasına neden oluyorsa ne yazık ki dişleriniz hassas demektir. Hassasiyet yaşayanlar bu rahatsızlıklarını gidermek için basit ama oldukça etkili bir takım çözümlere başvurabilirler.

    Devamını Oku06.10.2021