hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Doç. Dr. Mustafa Gündoğar Doç. Dr. Mustafa Gündoğar

    Kanal tedavisi yaptırmaktan korkmayın!!!

    22.02.2022 Salı | 09:36Son Güncelleme:

    Diş hekimliğindeki teknolojik gelişmeler modern kök kanal tedavisini ağrısız hale getirmiştir. Günümüzde uygulanan teknikler sayesinde hastanın tedavi sürecinde herhangi bir ağrı duyması söz konusu değildir. Bu teknikler sayesinde hastaların oldukça çekindiği kanal tedavisi işlemi de sorunsuz ve ağrısız bir şekilde bitirilmektedir. Özellikle bu konuda uzmanlığını yapmış endodontistler yani kanal tedavisi uzmanları sayesinde kök kanal tedavileri oldukça başarılı bir şekilde yapılabilmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Endodontik tedavi olarak da bilinen kök kanal tedavi prosedürü, modern diş hekimliğinde kullanılan en yaygın prosedürdür.Enfekte olmuş ya da oldukça hasar görmüş bir dişi çekmek yerine onarmak ve korumak için kullanılan bir tedavidir. Unutmayın ki kanal tedavisi dişinizi kurtarmanın en iyi yoludur. Kök kanalı tedavisi ile aksi takdirde kaybedilecek birçok diş kurtarılabilmekte ve ömür boyu ağzınızda kalması sağlanmaktadır.

    Kanal tedavisi yaptırmaktan kesinlikle korkmayın. Uzman ellerde oldukça başarılı bir tedavi yöntemidir. Doğru eller tarafından yapıldığında kök kanal tedavisi, ağrıyı hafifletir ve buna neden olmaz. Endodontistler ağrı yönetiminde uzman diş hekimleridir ve çoğu vakayı hızlı ve rahat bir şekilde tedavi edilebilirler. Tüm diş hekimleri kök kanalı tedavilerini yapabilmek üzere eğitilmişlerdir. Ancak bu tedavinin uzmanı endodontisttir. Bir endodontist, ileri eğitim almış ve kök kanal enfeksiyonları teşhis ve tedavi konusunda uzmanlaşmış diş hekimidir. Genel diş hekimleri dişinizi değerlendirdikten sonra karmaşık ve acil vakaları bir endodontiste yönlendirecektir.

    Kanal tedavisi lokal anestezi altında gerçekleştirilen bir işlemdir. Dolayısıyla işlem esnasında herhangi bir ağrı duyulmaz. Ancak dişlerdeki enfeksiyon yoğunluğunun yüksek olduğu ya da problemin biraz daha komplike olduğu bazı vakalarda tam uyuşmanın gerçekleşmesi biraz zaman alabilmektedir. Bu durumda farklı uyuşturma teknikleri kullanılır ve tam uyuşma gerçekleşene kadar beklenir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bazı hastalar, kanal tedavisi yerine dişimi çektirsem, yerine köprü ya da implant yaptırsam daha iyi olur diye düşünmektedirler. Bunların hiçbiri sizin kendi dişinizin yerini tutamaz. Unutmayın ki tedavi edilmiş kötü bir diş kökü bile sonuçta kendi dişinizdir. Bu yüzden dişinizi kurtarma şansı varsa mutlaka kanal tedavisi yapılmasını tavsiye ederim. En son çare dişinizin çekilmesidir. Bu hafta size anlatacaklarım bu kadar. Umarım faydalı olabilmişimdir. Hepinize sağlıklı ve diş ağrısız günler dilerim.