hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Yonca Özge Çallı
    Yonca Özge Çallı

    Yonca Özge Çallı

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Paris Moda Haftası’na gittim !

    Dünyanın en prestijli moda haftalarından biri olan Paris Moda Haftası tüm ihtişamı ile gerçekleşti. Şehir merkezi başlı başına bir defile alanı gibiydi. Dünya çapındaki ünlüler, influencerlar, moda editörleri, modeller, meraklılar herkes şehirde en havalı ve tarz kıyafetler içinde salınarak geziyorlar, içerik üretiyorlar ve bir defileden diğer bir defileye koşuyorlardı.

    Devamını Oku10.03.2022

    CHANEL'in yeni CEO'su Moda Sektöründen Gelmiyor 

    Fransız moda evi Chanel beş yıldan fazla bir süredir küresel bir CEO'su olmadan yönetiliyordu. Şimdilerde ise bu pozisyona - 2016’ da markadan ayrılan Maureen Chiquet'in yerine -  Unilever'in eski bir yöneticisi olan Leena Nair geçmiştir. (FOTOĞRAFLAR: ALAMY, INSTAGRAM)

    Devamını Oku29.12.2021

    Yaz sezonunun en trend 11 aksesuarı

    Doğru aksesuar ile en basit kombininizi bile harika ve havalı  bir hale getirebilirsiniz. Hatta benim için elbise, pantolon, etek, gömlek, ceket gibi parçalardan öte özgün ve iyi bir kombinin en temel taşı aksesuarlardır. Örneğin beyaz t-shirt ve mavi bir kot pantolon ile yaptığınız kombininizi kalın altın bir zincir kolye, platform sandalet ve  deri siyah bir çanta ile tamamladığınızda kıyafetinizi bambaşka bir noktaya taşımış olursunuz.

    Devamını Oku28.05.2021

    2021 İlkbahar&Yaz Modası’ nın En Popüler 7 Renk Trendi

    2020'nin çoğunu eşofmanlarla geçirdikten sonra, içinde bulunduğumuz ilkbahar ve yakında gelecek olan yaz mevsimlerinin renk trendleri, hepimizin ihtiyacı olan neşe ve çoşkuyu barındırıyor. Bazı tasarımcılar bahar ve yaz koleksiyonlarını salgın dünyamızı yansıtan kasvetli siyah görünümlerle doldurmayı seçse de, çoğu tasarımcı gelecek için daha büyük bir iyimserlik duygusu ifade eden daha mutlu renkleri seçti.

    Devamını Oku22.04.2021

    2021 baharının en büyük moda trendleri

    2021'de moda neye benziyor? Geçtiğimiz yıl boyunca gördüğümüz tüm değişiklikler için trend makinesi, yakın geçmişten (2000'lerin başlarında Paris Hilton'u düşünün) uzak geçmişe (Marie Antoinette'i düşünün) benzer şekilde tarzına geri dönen stillerle birlikte çalkalanmaya devam ediyor.

    Devamını Oku15.03.2021

    Gelmiş Geçmiş En Ünlü 8 Moda İkonu ve Meşhur Ettikleri Trendler ;

    Moda endüstrisi bizi her sezon yeni tarzlarla tanıştırmaya devam ederken, etkili moda ikonlarının yardımı olmadan sektörün bugün olduğu yerde olmasından söz edilemezdi. Günümüzde ünlüler ya da sosyal medya fenomenleri kıyafetlerinin, aksesuarlarının fotoğraflarını çekebiliyor ve bunu sosyal medyada arkadaşları, aileleri, takipçileri ve hayranlarıyla paylaşabiliyorlar. Bununla birlikte, bu ikonik stilleri icat eden kadınların çoğu aynı etkili fırsatlara sahip değillerdi, bir çoğu bir fotoğraf karesinin dahi çok değerli olduğu bir dönemde yaşayıp, stillerini oluşturarak bütün Dünya’ da ikon olarak anılmalarını sağladılar. Bu nedenle onları hala moda ikonları olarak kabul etmemiz, ne yaptıklarını çok biliyor olmaları gerektiği anlamına geliyor!

    Devamını Oku04.03.2021

    Yeni bir iş kolu önerisi; ‘ Renk Danışmanlığı ’ nedir? Kişisel Renk Danışmanı nasıl olunur?

    Renk psikolojisi ve renk analizi, dünyaya bakış açınızı dönüştürme gücüne sahip çok etkileyici konulardır. Bu profesyonel beceri öğrenimi, renk tutkusu olan veya uzman renk anlayışının gerekli olduğu yaratıcı bir kariyer yolunda olan herkes içindir.

    Devamını Oku10.02.2021

    İtalyan moda devi Bottega Veneta neden bütün sosyal medya hesaplarını kapattı?

    Elli beş yaşındaki İtalyan moda markası Bottega Veneta bir sabah uyandı ve görünüşe göre yeterince sosyal medyaya sahip olduğuna karar verdi. Tüm olağan moda etkinlikleri pandemiden ötürü beklemeye alındığı veya dijitale dönüştüğü için, her zamankinden daha fazla çevrimiçi zaman geçirdiğimiz bu zamanlarda, çoğu moda markası bütün enerjilerini sosyal medyaya aktardılar. Ancak, sosyal medyadan tamamen kaybolmuş gibi görünen çılgınca popüler İtalyan moda evi Bottega Veneta için durum böyle değil. Markanın 2,5 milyon takipçiye sahip olan Instagram hesabı tamamen silindi.

    Devamını Oku11.01.2021