hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuruçeşme Arena'ya Pink Martini'li açılış

    Kuruçeşme Arenaya Pink Martinili açılış
    expand

    Beşiktaş Belediyesi ve Beşiktaş Kültür Merkezi işbirliğiyle oluşturulan konser mekanı Kuruçeşme Arena, Pink Martini'nin konseriyle açıldı.

    Grubun vokalisti China Forbes, Türkiye'ye sekiz kez geldiklerini ve her seferinde yoğun ilgiyle karşılandıklarını söyledi.
     
    Forbes, ''bugün ilk kez çıkacağım konser mekanını çok beğendim. Bundan sonra Bodrum'da ve Çeşme'de konser vereceğiz. Türkiye'de gördüğümüz yoğun ilgi nedeniyle önümüzdeki yıl çıkacak yeni albümde Türkçe bir parça da seslendireceğiz'' dedi.
     
    Sony BMG Genel Müdürü Şemsettin Göktan da 10 kişilik grup üyelerine birer altın plak hediye etti.
     
    Grup, Arena'daki konserinde, Japonca, İngilizce, İspanyolca ve Fransızca şarkılar seslendirdi. 
     
    Pink Martini, 29 temmuz saat 21.15'te Bodrum Antik Tiyatro'da ve 31 temmuz pazar saat 21.00'de de Çeşme Açkhava Tiyatrosu'nda sahne alacak.
     
    1994'te Oregorn'da sivil toplum örgütü gösterilerinde dinleti vermek üzere kurulan topluluk, geçtiğimiz mart ayında da İş Sanat Kültür Merkezi'nde bir konser vermişti.

     
    Grubun bundan yedi yıl önce piyasaya çıkan ve dünya çapında 650 bin satan ilk albümleri 'Sympathique', Türkiye'de de büyük beğeni kazanmıştı. 
     
    ABD'nin farklı eyaletlerinde senfoni orkestralarıyla konserler veren topluluk, 2003 yılında Walt Disney Konser Salonu'nun da açılışını yaptı.
     
    Grup, geçtiğimiz yıl çıkardıkları 'Hang On Little Tomato' albümünde İngilizce'nin dışında, Fransızca, Japonca, İtalyanca, Hırvatça ve İspanyolca şarkılara da yer veriyor.
     
    Pink Martini, üçüncü albümlerinde ise 'Katibim' parçasını da yorumlayacak.

    Boğazın hemen yanıbaşında bulunan arazi, Beşiktaş Belediyesi'ne ait çöp kamyonları ve iş makinalarının bulunduğu bir otopark kullanılıyordu.
     
    Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu ve Beşiktaş Kültür Merkezi tarafından alt aydır yürütülen çalışmayla burada yaklaşık 10 bin kişilik bir konser alanı da inşa edildi.

    Organizasyonunu Beşiktaş Kültür Merkezi'nin üstleneceği konserler yaz boyunca devam edecek.
     
    Müzikseverler yerli grupları 20, yabancı grupları ise 30 YTL ücret karşılığında izleyebilecek.

    Pink Martini resmi sitesi
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow