Güreşte tek altın Aydın Polatçı'dan

38'inci Dünya Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası'nda 120 kiloda Aydın Polatçı altın madalya kazandı.
Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen 38'inci Dünya Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası'nda 120 kiloda Aydın Polatçı, Kübalı rakibi Rodriguez Alexis'i 2-1 (0-1, 1-0, 1-0) yenerek Türkiye'ye ilk altın madalyasını kazandırdı.
Aydın Polatçı, yarı finalde Rus rakibi Kura Kurammagomedov'u 2-1 (0-1, 1-0, 1-1, teknik puanla) yenerek finale yükselmişti. Polatçı çeyrek finalde de Romen rakibi Pares Chintoan ile mücadele etmiş ve minderden galibiyetle 2-1 (1-0, 0-1, 4-0) ayrılmıştı.
Şampiyonanın üçüncü gününde 120 kiloda mindere çıkan Aydın Polatçı, ilk turda ABD’li rakibi Tollen Thompson’ı 2-1 (1-0, 0-1, 6-1) ve ikinci turda da Ukraynalı Vadim Pasoev'i 2-1 (1-0, 0-1, 1-0) yenmişti.
Serbest stilde en son altın madalyayı 1999'da Ankara'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda 57 kiloda Harun Doğan ile kazanan Türkiye, ağır sıklette ise bu başarıya 1997'de Rusya'da Zekeriya Güçlü ile ulaşmıştı.
Şampiyona sona erdi
Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yapılan şampiyonayı Rusya 54 puanla birinci sırada tamamlarken, Küba 39 puanla ikinci, Gürcistan da 32 puanla üçüncü oldu.
120 kiloda Aydın Polatçı ile bir altın madalya kazanan Türkiye şampiyonayı 12 puanla 13'üncü sırada bitirdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden başpehlivan Ali Altun, son yolculuğuna uğurlandı...
Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığına adaylığını duyurdu
Tüm dünyada fenomen haline geldi: Görünüşümüz rahat olabilir ama içimizde fırtınalar kopuyor
Mike Tyson – Jake Paul boks maçı hangi kanalda, ne zaman, saat kaçta?
Kırkpınar Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek, hamam geleneğini bozmadı