hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Kişi intiharı kafasına koymuşsa yapar'

    Kişi intiharı kafasına koymuşsa yapar
    expand

    Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Enver Arpalı'nın ölümüyle ilgili olarak, intihar etmeyi kafasına koyan kişinin nevresimden de battaniyeden de ip yapabileceğini söyledi.

    Bakan Çiçek, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı'nın ölümüne ilişkin ilk tespitin intihar olduğunu söyledi.
     
    Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın'ın da aralarında bulunduğu beş kamu görevlisi ile kalan Arpalı'nın intihar ettiği ana kadar kendilerine bir bilginin ulaşmadığını belirten Adalet Bakanı, "Arpalı, kendine kahve yapmış, 'çamaşır yıkayacağım' demiş. Ancak bir süre sonra gelmeyince, kamu görevlilerinden biri merak edince olay ortaya çıkmış" diye konuştu. 

    Çiçek, Arpalı'nın ölümüne yol açan çamaşır ipinin cezaevinde bulunup bulunamayacağı konusunda ise "eğer kişi intihara karar verdiyse nevresimden, battaniyetin kenarındaki bölümden ip yapar" dedi.

    Bakan Çiçek, Arpalı'nın beş aydır cezaevinde tutuklu bulunmasına, mahkemeye çıkarılıp çıkarılmadığını ilişkin bir soruya da, "ceza mahkemeleri konuyla ilişkin sürecin belli aralıklarla takibini yaparlar. Arpalı'nın tutukluluk halinin sürüp sürmeyeceği de ceza mahkemesi tarafından incelenmiştir" diye konuştu.
     
     
    HASAN AKKÖPRÜLÜ
    Enver Arpalı'nın avukatı
    Hasan Akköprülü:
    ''Davanın açılma süresinin uzaması, Arpalı'nın psikolojisini bozmuştu. Gerekli delillerin toplanması gerekçesiyle davanın açılma süreci uzadı. Gizlilik kararı dolayısıyla henüz dosyayı da inceleyememiştik...Bir cezaevinde intihara yol açacak malzemelerin bulundurulmasını sakıncalı görüyorum. Ancak cezaevi yetkilileri, mahkumların çamaşırlarını asması için zaman zaman ip verdiklerini belirtti'' 
    "Şemdinli'de tereddüte yer yok"

     
    Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki olaylara ilişkin soruları da yanıtlayan Adalet Bakanı, yaşananların hiçbir tereddüte yer vermeyecek şekilde araştırıldığı ve araştırılacağını söyledi.

    Arpalı dün intihar etti
     
    Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı, dün beş aydır tutuklu olduğu cezaevinde intihar etti.
     
    Tıbbi cihaz alımında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın ile birlikte tutuklanan Genel Sekreter Yardımcısı Arpalı, girdiği bunalım sonucu öğle saatlerinde cezaevinin banyosunda kendini iple asarak intihar etti.
     
     
    HÜSEYİN ÇELİK
    Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik: "Ender Arpalı, bir teknik adamdı. İdeolojik yaklaşımları olmayan bir adamdı ve yakın dostumdu. Arpalı'nın kişiliği, duruşu, tavrı, tarzı olarak kendisini çok iyi tanıyorum. Suçlandığı konularla ilgili detayları siz ne biliyorsanız ben de o kadar biliyorum''
    Van Cumhuriyet Başsavcılığı, ihaleyle ilgili 5 nisan 2005'te Rektör Prof. Dr. Yücel Aşkın ile ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Rektörlük Genel Sekreteri Işık Tepe, Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı ve ismi açıklanmayan bazı kişiler hakkında, 'çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak, tehdit ve baskı ile ihaleye fesat karıştırmak, resmi evrakta sahtekarlık' suçlarından soruşturma başlatılmıştı.
     
    Soruşturma kapsamında, Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı 11 temmuz 2005'te tutuklanarak Van Kapalı Cezaevi'ne konulmuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow