hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tecavüz et, öldür, Rahşan affıyla çık

    Tecavüz et, öldür, Rahşan affıyla çık
    expand

    İstanbul Ümraniye'de kaçırıp tecavüz ettikleri Anaokulu öğretmeni Serpil Yeşilyurt'u öldürdükleri, annesi Hanım Yeşilyurt'u da yaraladıkları gerekçesiyle haklarında 78 yıla kadar hapis cezası istenen 4 hükümlüden üçü tahliye oldu.

    Sekiz yıl içinde çıkan aflardan yararlanan üç saldırgan 7 yıllık bir ceza süresinin ardından tahliye oldu. Bir saldırgan da 2007 yılı mart ayında cezaevinden çıkacak.
     
    Olay günü tecavüze uğrayan ve 58 kez bıçaklanan Hanım Yeşilyurt karara tepki gösterdi. Hanım Yeşilyurt, “devlet onlara ödül verdi, bana da ölüm günü verdi. Devlet öldürdü beni” dedi. 
     
    61 yıldan 78 yıla kadar hapis cezasına çarptırılan dört hükümlüden üçü, kamuoyunda Rahşan Ecevit affı olarak bilinen ‘Şartlı Tahliye Yasası’ ve ‘İnfaz Yasası’ndan yararlanarak sadece 7 yıl hapiste kaldı.
     
    Savaş Tüblek Bayrampaşa Cezaevi'nden öğleden önce tahliye edildi. İsmail Çolak ile İsmail Ayvacıoğlu'nun ceza süreleri de bugün doldu.
     
    Dördüncü hükümlü Serdar Kaçmaz ise, olay tarihinde 18 yaşından büyük olduğu için aflarla birlikte 9 yıla inen cezasının geri kalanını çekecek. Kaçmaz, 2007 yılının mart ayında tahliye olacak.   
     
    Olay günü saldırganlar tarafından tecavüz edilen ve 58 kez bıçaklandıktan sonra öldü sanılarak ormanlık alana bırakılan anne Hanım Yeşilyurt ise tahliye kararına isyan ediyor.
     
    Anne Hanım Yeşilyurt, “kim kimi affediyor, önce Allah sonra ben affederim. Ben affa inanmıyorum. Af diye bunları çıkarıyorlar. Ellerini vicdanlarına koysunlar bırakmasınlar bunları, cezalarını versinler” şeklinde tepkisini dile getirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow