hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aksu: "12 Eylül bakanı değil, mağduruyum"

    Aksu: 12 Eylül bakanı değil, mağduruyum
    expand

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, geçtiğimiz günlerde Iğdır'da BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Bunlar 12 Eylül'ün bakanları" sözlerine yanıt verdi. Aksu, "Ben 12 Eylül bakanı değil, mağduruyum" dedi.

    Kars'ta AK Parti İl Başkanlığı tarafından Anayasa değişikliğinin ele alındığı toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, 12 Eylül döneminin Bakan'ı değil mağduru olduğunu ileri sürdü.

    Aksu, "Anlaşılması zor ve milletimizi anlamamakta da direnen bir muhalefetimiz var" dedi.

    AK Parti Kars İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Anayasa değişikliği ve referandumun ele alındığı toplantı Halk Eğitim Merkezi'nde yapıldı.

    Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, muhalefet partilerini eleştirdi ve "Partimizin ak dediğine onlar kara diyorlar. Geçtiğimiz gün Iğdır'da bir partinin genel başkanı (BDP) ben ve değerli arkadaşım Cemil Çiçek için 'bunlar 12 Eylül'ün Bakanları' demiş. El insaf! El insaf! Yalanın, iftiranın bu kadarı olmaz. Ben 12 Eylül'ün mağduruyum. 12 Eylül'den önce Rize'de Valiydim. 12 Eylül yönetimi beni 40 günlük valiyken görevden aldı. 1987 yılında milletvekili oldum. 1989 yılında Özal'ın İçişleri Bakanıydım. Şimdi durum bu kadar net ortada, açıkta iken bana ve arkadaşıma nasıl '12 Eylül'ün Bakanı' diyebiliyorlar. El insaf diyoruz." diye konuştu.

    Muhalefet partilerinin, yaptıkları bütün icraatlara karşı olduklarını savunan Aksu "Bunlar milletin üzerine konan yasakları savunmanın adına muhalefet diyorlar. '12 Eylül'den kalan tortuları gelin kaldıralım' diyoruz, 'hayır' diyorlar. İnsanımızın haklarını genişletelim, önlerindeki engelleri kaldıralım, devletin karşısında daha güçlü hale getirelim vatandaşımızı diyoruz, işçilerin haklarını fazlalaştıralım, yasakların gölgesinden kurtulalım diyoruz, 'hayır' diyorlar. Peki siz değil miydiniz 12 Eylül darbesini yiyen diyoruz, 'evet öyle ama, dün dündür bugün bugündür' diyorlar. Anlaşılması zor ve milletimizi anlamamakta da direnen bir muhalefetimiz var" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow