hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Coca-Cola, Afganistan'da fabrika açtı

    Coca-Cola, Afganistanda fabrika açtı
    expand

    Coca-Cola, Afganistan'ın başkenti Kabil'de, faaliyetleri merkezi İstanbul'da bulunan Avrasya ve Orta Doğu bölümü tarafından yönetilecek bir fabrika açtı.

    Fabrikada Coca-Cola şirketinin önemli gazlı içecek markaları olan Coca-Cola, Fanta ve Sprite adlı meşrubatlar üretilecek.
     
    Coca-Cola Türkiye'den yapılan açıklamada, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'nin de katıldığı bir törenle açılışı gerçekleştirilen fabrikanın, Kabil'in Bagrami sanayi bölgesinde, 60 bin metrekare alan üzerine kurulduğu ve yaklaşık 25 milyon dolarlık yatırım yapıldığı bildirildi. Coca-Cola'nın Afganistan'daki üretim ve dağıtım faaliyetleri, Habib Gulzar Alkolsüz İçecekler Ltd. Şti. aracılığıyla yürütülecek.
     
    Açıklamada, fabrikada öncelikle Coca-Cola şirketinin önemli gazlı içecek markaları olan Coca-Cola, Fanta ve Sprite adlı meşrubatların üretileceği, ayrıca pet şişe ve geri dönüşümlü cam şişe üretiminin de söz konusu olduğu ifade edildi.
     
    Fabrikayı Türk mühendisler kurdu
     
    Şişelenmiş içme suyu üretme kapasitesine sahip olacak şekilde Türk mühendisler tarafından kurulan fabrikada, kısa süre içinde şişelenmiş içme suyu üretiminin de başlatılmasının planlandığı kaydedilen açıklamada, Coca-Cola'nın Afganistan'daki faaliyetlerinin, merkezi İstanbul'da bulunan Avrasya ve Orta Doğu Bölümü tarafından yönetileceği bildirildi.
     
    Şirket adına açılışa katılan Avrasya Bölge Başkanı Selçuk Erden, bu yatırımla doğrudan ve dolaylı istihdam olanakları oluşturulması, sağlıklı bir dağıtım sistemi kurulması, perakende sektörünün geliştirilmesi gibi önemli alanlarda Afganistan ekonomisinin geliştirilmesine katkıda bulunulacağını kaydetti. Selçuk Erden, uzun süredir yakından izledikleri bu ülkede koşulların düzelmeye başlamasıyla birlikte önce dağıtım, hemen ardından da üretim için gerekli yatırımları başlattıklarını ve tüm bunları yerel ortak durumundaki Habib Gulzar ailesiyle işbirliği içinde gerçekleştirdiklerini bildirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow