hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Genç Parti Emin Şirin'le Meclis'te

    Genç Parti Emin Şirinle Mecliste
    expand

    İstanbul Bağımsız Milletvekili Emin Şirin, Genç Parti'ye katıldı. Böylece, Genç Parti TBMM'de temsil edilmeye başladı.

    3 kasım 2002 seçimlerinde AK Parti'den seçilen, ancak daha sonra Liberal Demokrat Parti'nin başına geçen İstanbul Milletvekili Şirin, Erkan Mumcu'nun Anavatan'ın başına geçmesiyle bu partiye katılmıştı.
     
    3 mayısta Anatavan Partisi'nden istifa eden Şirin, ''25 senedir kendisine 'gerilla' dedirtmeye uğraşan terör örgütünü 'gerilla' diye vasıflandıran ve bu konuda röportaj veren, ülkenin özellikle bölünmez bütünlüğü konusunda tutarlı bir politika sergileyemeyen bir partide siyaset yapmak, siyaset, anayasa ve demokrasi anlayışıma sığmadığından, Anavatan Partisi'nden ayrılıyorum'' sözleriyle istifa gerekçesini açıklamıştı.
     
    Bu arada, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, yönelttiği soru önergeleri nedeniyle Şirin hakkında, "Uzanlar'ın Meclis'te bile temsilcileri var" ifadesini kullanmıştı.
     
    Bunun üzerine, Emin Şirin, Ertürk'ü 'hükümete güvenip terbiyesizlik etmek'le suçlamıştı. Ertürk de, Şirin aleyhine hakaret davası açmıştı.
     
    Şirin'in Genç Parti'ye geçmesinin ardından, TBMM'deki son sandalye dağılımı şöyle oldu:
     
    AK Parti: 355
    CHP: 154
    Anavatan: 21
    Bağımsız: 9
    DYP: 4
    SHP: 1
    HYP: 1
    GP: 1
    Boş: 4
     
    Emin Şirin kimdir?
     
    22 kasım 1948 Mısır-İskenderiye doğumlu olan Emin Şirin, Robert Kolej İşletme Bölümü'nü 1971’de tamamladı. 1971’de ABD'ye yüksek lisans yapmaya gitti ve 1 yıl sonra Arizona Eyalet Üniversitesi'nden İşletmecilik masteri aldı. Çok iyi derecede İngilizce, İtalyanca ve Fransızca bilen Şirin, 3 çocuk babası ve bekar.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow