hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'En iyi film' ödülü 'İncir Ağacı'nın

    En iyi film ödülü İncir Ağacının
    expand

    10'uncu Uluslararası Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, ödül töreniyle sona erdi. Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği jürisi, 14 film arasından Karoi Momoi'nin 'İncir Ağacı' adlı yapıtını 'En İyi Film' seçti.

    Tüze Metropol Sinemaları'nda yapılan kapanış töreninde konuşan Uçan Süpürge Genel Koordinatörü Halime Güner, "Bir festivalin Ankara'da 10'uncu kez düzenlenmesi zaten kalıcılığını gösterir. Festivalin kültür-sanat açısından yer açmasının başlı başına bir başarı olduğunu düşünüyorum" dedi.
     
    Uçan Süpürge Editörü Selen Doğan ise kısa film öykü yarışmalarının festivalin vazgeçilmezlerinden olduğunu ve bu yıl 'Evlilik ve Evcilik' başlığı ile erken evliliğin sorunlarına değindiklerini belirtti.
     
    Festivalin Kısa film Öyküsü Yarışması'nda, Burcu Taşçı 'Tek Sahnelik Hayat', Merlin Yılmaz 'Ve Bir Tüy Düştü', Esra Günel ve Erhan Yavuz 'Oyuncak' adlı öyküleriyle birinciliği kazandı.
     
    Festivalin kadın yönetmenlerin birkaç yıl içinde çektikleri filmlerin gösterildiği 'Her Biri Ayrı Renk' bölümünde, Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği'nin jürisi, 14 film arasından Karoi Momoi'nin 'İncir Ağacı' adlı yapıtını 'En İyi Film' seçti.
     
    Ödüller, festival komitesi tarafından verildi.
     
    Festival, 'İncir Ağacı'nın gösteriminin ardından sona erdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow