hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akbank 4'üncü Kısa Film Festivali ödülleri

    Akbank 4üncü Kısa Film Festivali ödülleri
    expand

    Akbank 4'üncü Kısa Film Festivali'nde "En İyi Kurmaca Film" ödülü yönetmen Mehmet Aslan'ın "Bir Cinayetin İki Öyküsü", "En İyi Belgesel Film" ödülü ise yönetmen Dilek Taşdemir'in "İntihar Ederdim" adlı filmine verildi.

    Bu yıl "Kısa Filmciler Toplanıyor" sloganıyla 3-13 Aralık günleri arasında yapılan Akbank Kısa Film Festivali, yurtiçi ve yurtdışından katılımcıları, farklı bölümleri, atölye çalışmaları ve söyleşileri ile dördüncü kez düzenlendi.
     
    Akbank Sanat ile İstanbul Cervantes Enstitüsü salonları 10 gün boyunca 29 farklı ülkeden, 91 farklı filme, 10 farklı söyleşi ve atölye çalışmasına, sinema dünyasından 29 konuğa ev sahipliği yaptı.
     
    Festivalin yarışmalı bölümüne başvuran 343 film arasından oluşan 30 film "Festival Kısaları" olarak 10 gün boyunca izleyicilerle buluştu.
     
    Sinema Yazarı Atilla Dorsay, yönetmen Ezel Akay, oyuncu Fikret Kuşkan ve Akbank Sanat Yöneticisi Derya Bigalı'dan oluşan "Kurmaca Kategorisi Jüri Kurulu", yönetmenliğini Mehmet Aslan'ın yaptığı "Bir Cinayetin İki Öyküsü" adlı filmi "En İyi Kurmaca Film" seçti.
     
    Belgesel yönetmenleri Nebil Özgentürk ve Tolga Örnek, fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar, yol öykücüsü Tayfun Talipoğlu ve Akbank Sanat Yöneticisi Derya Bigalı'dan oluşan "Belgesel Kategorisi Jüri Kurulu" ise yönetmenliğini Dilek Taşdemir'in yaptığı "İntihar Ederdim" adlı eseri "En İyi Belgesel Film" ödülüne layık buldu.
     
    Mehmet Aslan ve Dilek Taşdemir, 5'er bin YTL ile ödüllendirildi. Ayrıca, kurmaca kategorisinde Seyfettin Tokmak'ın "Güvercin Taklası", Senem Tüzen'in "Unus Mundus", Alper Çağlar'ın "Camgöz" adlı filmlerine; belgesel kategorisinde ise Timurtaş Onan'ın "Sokak Çocukları", Oktay Altunnar'ın "Sis" filmlerine mansiyon ödülü verildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow