hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hem doktor hem besteci

    Hem doktor hem besteci
    expand

    Ünlü Müzik Grubu Tual'in solisti, "Tiryakinim", "Yine Aylardan Kasım" gibi sevilen şarkıların söz yazarı İskender Türsen, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doktor olarak görev yapıyor.

    Müziği de hekimliği de çok sevdiğini anlatan Türsen, ortaokul yıllarında babasının hediye ettiği gitarla müziğe başladığını belirterek, "O tarihlerde müzikten para kazanılmıyordu. Arkadaşlarımla karar vermiştik eğitimimizi tamamlayıp, iyi birer meslek sahibi olacak ve müziğe devam edecektik" dedi.

    Doktorlukla müziği birlikte götürdüğünü, bundan büyük keyif aldığını ifade eden Türsen, şunları söyledi:

    "Doktorluğu hiç bırakmadım, müzik ve doktorluk hiç birbirini rahatsız etmedi, birbirlerini besledi. Müzikten para kazanmak yerine hekimlikten kazanıp, müziği devam ettirmek daha uygundu.
     
    Tıp fakültesinde okurken geceleri bir yerlerde çalıyordum, tıp ağır ama konuları zevkli. Kariyer yapma açısından müzik belki engelledi ama ikisi bir arada hoşluk verdi, sıkmadı."

    Şimdiye kadar çıkan üç albümde genellikle şarkı sözlerini kendisinin yazdığını belirten Türsen, 1997 yılında ilk albümünü yapan grupta daha sonra ayrılıklar yaşadığını söyledi.

    Türsen, gruptan ayrılanlarla dostluklarının hiç bitmediğine dikkati çekerek, bunun müzik tarzıyla ilgili anlaşmazlıklardan doğan ayrılıklar olduğunu, kendilerinin grubun adını değiştirmeye çalıştıklarını ancak grubun "Tual" ismiyle tanındığını kaydetti.

    İzmir'de yaşamanın müzik çalışmalarını olumsuz etkilemediğini ifade eden Türsen, "İzmir'de çok rahat, çok özgür olabilirsiniz. İnsanların bizim şarkılarımızı dinlemesini istiyoruz, bizi tanımalarının, yüzlerimizi tanımalarının bir anlamı yok. Bunu da başardık. Tual deyince herkes biliyor, şarkılarımız biliniyor ama yolda yürürken kimse bizi tanımıyor" diye konuştu.

    Türsen, 1995 yılında kurulan gruplarının, 1997 yılında "Tual" albümünü, 2002 yılında "Pencere" isimli albümlerini, 2005'teyse "Tual-2005" albümünü çıkardıklarını ifade ederek, "Tual, Pencere, Karanfiller, Acını Öyküsü, Alyans, Tiryakinim, Deliriyorum, Ulan, Yine Aylardan Kasım" gibi pek çok popüler şarkıya imza attıklarını kaydetti.

    Tual grubunun ilk üyelerinden Göksel Öncal ve gitarist Ertuğrul Perşembe ile bir araya geldiklerini belirten Türsen, gruba Klavyeci Mustafa Aykurt, bas gitarist Özgür Aratan'ın da katılmasıyla birlikte albüm hazırlıklarına başladıklarını, yeni albümlerinin nisan ayı ortalarında çıkacağını söyledi.

    Yeni çıkacak albümde sekiz şarkının sözlerini kendisinin yazdığını ifade eden Türsen, isminin henüz belli olmadığını, albümde en umutlu oldukları şarkının "Yoksun" olduğunu kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow