hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    13. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro ödülleri

    13. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro ödülleri
    expand

    13'üncü Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri törenle sahiplerine verildi.

    Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Kerem Alışık ile Berna Laçin'in sunuculuğunu yaptığı ödül töreninde ödüllerin sahipleri açıklandı.

    "Tiyatro" dalında onur ödülüne Nedret Güvenç layık görülürken, "Sinema" dalında ise onur ödülü Müjde Ar'a verildi.

    Tiyatro alanında "Yılın en başarılı yapımının yönetmeni" ödülüne, Dostlar Tiyatrosu'nca sahnelenen "Sivas '93" oyunu ile Genco Erkal değer görüldü.

    "Yılın en başarılı kadın oyuncusu" ödülü Duru Tiyatro'da sahnelenen "Bana Bir Picasso Gerek" oyunundaki rolüyle Ayça Bingöl'e, "Yılın en başarılı erkek oyuncusu" ödülü ise Tiyatro Pera'nın sahnelediği "Venedik Taciri" oyunundaki rolüyle Mehmet Ali Kaptanlar'a verildi.

    "Yardımcı rolde yılın en başarılı kadın oyuncusu" ödülüne İBB Şehir Tiyatroları'nca sahnelenen "Bernarda Alba'nın Evi" oyunundaki rolüyle Özlem Türkad, "Yardımcı rolde yılın en başarılı erkek oyuncusu" ödülüne ise İstanbul Devlet Tiyatroları'nda sahnelenen "Savaş ikinci perdede çıkacak" adlı oyundaki rolüyle Burak Şentürk layık görüldü.

    "Müzikal ya da komedi dalında yılın en başarılı erkek oyuncusu" ödülü İBB Şehir Tiyatroları'nda sahnelenen "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" oyunundaki rolüyle Mert Turak'ın, aynı dalda "yılın en başarılı kadın oyuncusu" ödülü ise Tiyatro Kedi tarafından sahnelenen "Müzikaldeki Hayalet" oyununda rol alan Demet Tuncer'in oldu.

    Kent Oyuncuları'nca sahnelenen "39'uncu Basamak" adlı oyundaki rolüyle Okan Yalabık "Yardımcı rolde yılın en başarılı erkek oyuncusu", İBB Şehir Tiyatroları'nda sahnelenen "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" oyunundaki performansıyla Ezgim Kılınç ise "Yardımcı rolde yılın en başarılı kadın oyuncusu" seçildi.

    "Efes Pilsen Gençlik Özel Ödülü" ise sahneledikleri "Kürklü Merkür" oyunu ile DOT Tiyatrosu oyuncularına verildi.

    Sinema ödülleri

    "Sinema" dalında "En iyi erkek oyuncu" ödülünü "Mavi Gözlü Dev" filmindeki rolüyle Yetkin Dikinciler ve "Adem'in Trenleri" filmindeki rolüyle Cem Özer paylaşırken, "En iyi kadın oyuncu" ödülüne "Adem'in Trenleri" filmindeki performansıyla Nurgül Yeşilçay değer görüldü.
     
    "En iyi yardımcı kadın oyuncu" ödülü, "Suna" filmindeki rolüyle Gülsen Tuncer'e verilirken, "En iyi yardımcı erkek oyuncu" ödülü ise "İyi Seneler Londra" filmiyle Ali Atay'a sunuldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow