hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rahşan Beni İtimad onur konuğu

    Rahşan Beni İtimad onur konuğu
    expand

    ABD ve Avrupa'da filmleri beğeniyle izlenen İranlı usta yönetmen Rahşan Beni İtimad, Ankara'da bu yıl 11'inci kez düzenlenecek olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin onur konuğu olacak.

    İran'da İngilizce olarak yayımlanan Tehran Times gazetesinin haberine göre, Rahşan Beni İtimad, Ankara'da 8-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin onur konuğu olacak.
     
    Farklı ülkelerden kadın yönetmenlerin filmlerinin beyaz perdeye taşınacağı festivalde, ünlü yönetmenin 'Sokak Köpeği', 'Elveda Hayat' (Elveda Komutan) gibi filmleri de gösterilecek.
     
    Türkiye'nin 1998 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilen ilk kadın filmleri festivali olan 'Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali' kadın kuruluşları ve kadın hareketine duyarlı bireyleri buluşturarak deneyimleri genç kuşaklara aktarmayı, ulusal ve uluslararası bir iletişim ağı kurmayı amaçlayan 'Uçan Süpürge' adlı sivil toplum örgütü tarafından düzenleniyor.
     
    Toplumsal cinsiyet eşitliği duyarlılığının gelişmesi yönünde birçok proje gerçekleştiren kuruluşun düzenlediği kadın filmleri festivali, Avrupa Kadın Filmleri Festivalleri Ağı bünyesinde Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) Jürisi'nin ödül verdiği tek kadın filmleri festivali olma özelliğine de sahip bulunuyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow