hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "A.R.O.G"a büyük ilgi

    A.R.O.Ga büyük ilgi
    expand

    Cem Yılmaz'ın vizyona çıktığı dönem gişe rekoru kıran filmi "Gora"nın devamı olan "A.R.O.G."u ilk 4 günde 1 milyon 106 bin 863 kişi izledi.

    Aralıkta yurtiçinde 406 sinemada 685 salonda vizyona giren "A.R.O.G.", ilk hafta sonunda 816 bin 304 izleyici ve 7 milyon 114 bin 43 YTL hasılat ile rekor açılış yaptı.

    Bayramın ilk günü sinemaya giden 290 bin 559 kişi ile film ilk 4 günde 1 milyon 106 bin 863 izleyiciye ulaştı.

    Türkiye ile aynı anda 160 kopya ile 8 farklı Avrupa ülkesinde de vizyona giren "A.R.O.G.", yurt dışında da büyük ilgiyle karşılandı.

    Film, Almanya box office listelerine "Madagaskar", "James Bond" filmlerinin ardından 4. sıradan hızlı bir giriş yaparak şimdiye kadar bir Türk filminin ulaşamadığı bir açılışa sahip oldu.

    "A.R.O.G", aynı şekilde Hollanda, Belçika ve Avusturya listelerinde de ilk 5 filmin içinde yer aldı. Filmi, yurt dışında açılış hafta sonunda 100 bine yakın izleyici seyretti.

    Senaryosunu yazan Cem Yılmaz'ın Ali Taner Baltacı ile birlikte yönettiği filmde, Cem Yılmaz ile birlikte Ozan Güven, Özkan Uğur, Nil Karaibrahimgil, Zafer Algöz, Özge Özberk, Hasan Kaçan rol aldı. Filmde, "G.O.R.A" gezegeninden "Komutan Logar"ın zaman makinesiyle bir milyon yıl öncesine gönderdiği "Arif"in Taş Devri'ndeki maceraları anlatılıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow