hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    JCI İstanbul Crossroads Kısa Film Yarışması

    JCI İstanbul Crossroads Kısa Film Yarışması
    expand

    JCI Genç Müteşebbisler Derneği İstanbul Şubesince düzenlenen "Uluslararası İstanbul Crossroads Kısa Film Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

    Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampusündeki törende, "İnsanlık" filmiyle Eray Mert-Erdinç Bağcı birincilik, "İçimdeki Mezar" filmiyle M. Tayfur Aydın ikincilik, "Occidorent" ile "Juici" adlı filmlerle de Sevinç Paçacı ve Oğulcan Türe üçüncülük ödülüne layık görüldü.

    Mansiyon ödülünü ise "Sokağın Sesi" filmiyle Altay Yıldız-Derya Efe kazandı.

    Sinema eleştirmeni-yazar Atilla Dorsay, yarışmanın birincisi Eray Mert'e ödülünü vererek, yarışmaya emeği geçenlere teşekkür etti.

    Yarışmanın ikincisi Aydın'a yönetmen Hilmi Etikan, üçüncü Paçacı ile Türe'ye ise Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Bayraktar ödüllerini verdi.

    Bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen "Göç ve Kültürler Arası Diyalog" temalı yarışmaya katılan filmler; Atilla Dorsay, Mithat Bereket, Prof. Dr. Deniz Bayraktar, Derviş Zaim, Hilmi Etikan, Nurseli İdiz ve Bülent Doruker'den oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

    Crossroads Kısa Film Festivali ve Yarışmasına, İstanbul, Konya, Ankara ve Özbekistan'dan 40 kısa film başvururken, bunlardan 13'ü finale kaldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow