hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Psikiyatri hastalarına paintball tedavisi

    Psikiyatri hastalarına paintball tedavisi
    expand

    İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi psikiyatri servisinde tedavi gören hastalara, paintball oyunu (içinde boya bulunan tüfeklerle oynanan strateji oyunu) yöntemiyle terapi uygulanıyor.

    DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Servisinde görev yapan Çocuk Gelişim Uzmanı Oya Kasapçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, servislerinde tedavi gören hastaların, doktorlarının gözetimi altında savaş ve strateji oyunu olarak bilinen paintball oynadıklarını kaydetti.

    İnciraltı'nda Adatepe Paintball Kulübü'nde bir araya gelen hastaların, paintball oyunuyla terapi olurken, takım ruhunu da kazanmış olduklarını söyleyen Kasapçı, "Paintball oynayan bir hocamızın tavsiyesi üzerine hastalarımızı paintball oynamaya getirdik.
     
    Bir süre sonra hastalarımız üzerinde gözle görülen iyileşmeler oldu. Belirli zamanlar içerisinde yaptığımız sosyal aktivitelere paintball oyununu da dahil ettik.Böylelikle takım olmayı ve paylaşmayı öğreniyorlar" diye konuştu.
     
    İzmir Paintball Spor Kulübü Başkanı Ferhat Kayalı da bilinenin aksine oyunun, savaş ve şiddet içermediğini, strateji oyunu olduğunu ifade etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow