hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Emniyet'te F tipi örgütlenme var"

    Emniyette F tipi örgütlenme var
    expand

    CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında, "Genel Merkez'in tamamının dinlemelere karşı kontrolden geçirilmesi" kararı alındı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, " Emniyet'teki F tipi örgütlenme herkes tarafından biliniyor" dedi.

    İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise bugün suçlamaları bir kez daha reddederek, "Mahçup olacaklar" diye konuştu.
     
    CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlendiği iddiası ve AKP'den gelen açıklamalar dün akşam CHP Merkez Yönetim Kurulu'nda da masaya yatırıldı.
     
    Baykal hükümete yönelik sert eleştirilerini toplantıda da sürdürdü, AKP'yi polis devleti kurmakla suçladı.
     
    Gülen tarikatı etkili
     
    Emniyet içinde Fethullah Gülen tarikatının etkili olduğunu iddia eden CHP lideri, "Emniyet'teki F tipi örgütlenme herkes tarafından biliniyor" şeklinde konuştu.

    Toplantıda, Emniyet'te üst düzey görevlerde bulunmuş uzmanlardan alınan bilgiler de değerlendirildi.
     
    CHP'li Mustaf Özyürek de, "Bu dinleme Emniyet tarafından yapılmıştır. Bu düzeyde dinleme araçları sadece Emniyet istihbaratında bulunmaktadır. Bunlar karmaşık aletlerdir. Mantar tabancası değil ki herkesin elinde bulunsun" dedi.
     
    Toplantıda tüm Genel Merkez'in "böcek" yani dinleme cihazı aramasından geçirilmesine karar verildi. Bu çerçevede binadaki  güvenlik kameralarının kayıtları da incelenecek.
     
    Baykal, "Telefon ve ortam dinlenmesine karşı Genel Merkez'e yerleştirilebilecek cihaz konusunda araştırmalar yapılması" talimatını verdi.
     
    Hükümet ise CHP'nin "güvenlik güçleri dinledi" iddiasını bir kez daha reddetti. İçişleri Bakanı Atalay ise "CHP aceleci davranıyor, mahçup olacaklar " dedi.
     
    Beşir Atalay, iddiaları reddederken yine açık kapı bıraktı, "Böyle bir şey varsa cezası verilir "diye konuştu. Atalay konunun takipçisi olacaklarını, CHP'nin de çaba göstermesi gerektiğini söyledi.
     
    Önder Sav'ın dinlendiği iddiası
     
    Başkent, ikinci tele-kulak iddiasıyla çalkalanıyor. CHP Genel Sekreteri Önder Sav, eski Bolu Valisi Ali Serindağ ile görüşmesinin, 'devlet içinde örgütlenmiş bir şebeke tarafından dinlenerek bir gazeteye servis edildiğini' iddia etti.
     
    CHP lideri Deniz Baykal da, ''Ana muhalefet partisinin genel merkezinde, Genel Sekreter'in odası devletin güvenlik güçleri tarafından dinlendi ve derhal bir dinci gazeteye servis yapıldı'' dedi.
     
    AKP Genel Başkan Yardımcısı Fırat ise, iddia için "Yargı önünde hesaplaşacağız. Söylediklerini ispat edemedikleri takdirde, CHP'nin boynuna bir daha çıkarılmamak üzere müfteri (iftiracı) yaftasını asacağız" dedi.
     
    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlatırken, CHP de savcılığa suç duyurusunda bulunma kararı aldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow