hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çerkezköy sanayi bölgesindeki yangın korkuttu

    Çerkezköy sanayi bölgesindeki yangın korkuttu
    expand

    Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi organize sanayi bölgesindeki bir fabrikada dün henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Zaman zaman patlamaların da meydana geldiği yangın, güçlükle kontrol altına alındı.

    Çerkezköy organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Magnezyum Metal Tozları Endüstri ve Ticaret A.Ş.'de dün saat 15.45 sıralarında çıkan yangın korku yarattı.
     
    Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın kısa sürede büyüyerek, tüm fabrikayı sardı. Zaman zaman şiddetli patlamaların meydana geldiği yangın sonrası fabrika içi ve çevresi tamamen boşaltıldı. Çevre il ve ilçelerden ise yardım istendi.
     
    Yangın bölgesine çok sayıda itfaiye aracı ile itfaiye eri sevk edildi. Yoğun duman ve alevlere müdahale etmekte güçlük çeken İtfaiye ekipleri yangının diğer fabrikalara sıçramaması için çevreye kum yığınakları yaptı.
     
    200 tonluk magnezyum paniği
     
    Yangının çıktığı fabrikanın deposunda ise 200 ton magnezyum olduğu bildirildi. Bunun üzerine ekipler alevlerin bu depoya sıçramaması için soğutma çalışmalarını bu bölgeye yoğunlaştırdı.
     
    Yangının ardından Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Cemil Demir, Çerkezköy Kaymakam Vekili Saray Kaymakamı Yaşar Karadeniz, bölgedeki Belediye Başkanları olay yerinde gelerek yangın hakkında bilgi aldı.
     
    Yangının çıktığı Magnezyum Metal Tozları Endüstri ve Ticaret A.Ş'nin külçe magnezyum alıp, toz ve talaş haline getirerek yurtdışına bu ürünleri ihraç ettiği öğrenildi.
     
    Öğle saatlerine kadar yanacak
     
    Zaman zaman patlamaların da meydana geldiği yangın, ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu güçlükle kontrol altına alınabildi. Fabrikadaki ürünlerin suyla birlikte parlama özelliğinden ötürü su sıkılamazken, dört bir yanında önlem alınan alevlerin kontrollü bir biçimde yanmasına izin veriliyor.
     
    Yangının kontrollü bir bir biçimde öğle saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Ekiplerin fabrika çevresindeki güvenlik önlemleri de devam ediyor.
     
    2001 yılında Çerkezköy organize sanayi bölgesinde bulunan Hunca Kozmetik'te bu büyüklükte bir yangın çıkmış ve yangında 1'i hamile 2 kişi hayatını kaybetmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow