hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kumburgaz'da UFO heyecanı

    Kumburgazda UFO heyecanı
    expand

    Sirius UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan, Kumburgaz'da bir site bekçisi tarafından çekilen görüntülerin dünyada büyük yankı uyandıracağını ve dünya UFO literatürüne "en önemli ufo görüntüleri" olarak geçeceğini söyledi.

    Akdoğan, görüntüleri çeken Kumburgaz'daki Yeni Kent Sitesi bekçisi Yalçın Yalman ve Sirius Bilim Kurulu Üyesi Dr. Seçkiner Görgün ile Dedeman Oteli'nde basın toplantısı düzenledi.
     
    Toplantıda, bekçi Yalman'ın 2007'nin Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında sabaha karşı çektiği ve UFO olduğu iddia edilen görüntüler basına gösterildi.
     
    Yalman, bu konuya meraklı olduğunu, azim ve hırsla gelmelerini beklediğini ifade ederek, "Geleceklerini hissedebiliyorum. Bu işi sabır ve inançla yaparsak görebiliriz" dedi.
     
    Çekim yaptığı ikinci el kamerasını gazetecilere gösteren Yalman, sitede kasım ayına kadar devamlı bekçilik yaptığını, sonrasında da babasının ölümü ve annesinin rahatsızlanması nedeniyle görüntülerin Sirius'a ulaştırılmasının geciktiğini anlattı.
     
    Haktan Akdoğan da bunların Türkiye ve dünyadaki en önemli görüntüler olduğunu savunarak, "Görüntülerde sadece bir UFO değil, iki varlığın da kafasını görüyoruz. Bu dünyada ilk" diye konuştu.
     
    Görüntüleri site sakinlerinin de gördüğünü ifade eden Akdoğan, "Bu görüntüler dünyada büyük yankı uyandıracak ve dünya UFO literatürüne 'en önemli UFO görüntüleri' olarak geçecek. Bu olağanüstü görüntülerle UFO'ların fiziksel formları, ay ışığından yansıyan metalik parlak yüzeyleri ve maddesel yapıları çok net bir biçimde görülmektedir" diye konuştu.
     

     
    "Görüntüler mizansen değil"
     
    Türkiye'de zaman zaman sivil halk, sivil veya askeri pilotlar tarafından UFO'ların görüldüğünü kaydeden Akdoğan, gelecek ay ABD'deki Uluslararası UFO Kongresi'nde bu görüntüleri dünyaya aktaracağını söyledi.
     
    Akdoğan, Yalman'ın çektiği görüntülerin "www.youtube.com" paylaşım sitesi ve kendi internet sitelerinde yayımlanacağını bildirdi.
     
    Görüntülenen cisimlerin 10-15 metre çapında, 1-2 mürettebatlı öncü, keşif gemisi olduğunu iddia eden Akdoğan, görüntüleri incelediklerini ve mizansen ya da maket olmadığına karar verdiklerini anlattı.
     
    Akdoğan, "Ben 22 senedir bu konuyu araştırıyorum. Çok kayda değer bir görüntü. Bundan iyi görüntü literatürde yok" dedi.
     
    Bir gazetecinin, "Yaratıkların kafası ile aracın büyüklüğü tezat oluşturmuyor mu?" sorusunu Akdoğan, "Tüm bunları biz de araştırdık, gemi ile kafaların büyüklüğü orantılı" diye yanıtladı.
     

     
    "UFO'lar yeraltı zenginlikleriyle ilgileniyorlar"
     
    "UFO'lar yüzyıllardır sadece görülüyor, sizce ne yapmaya geliyorlar?" sorusu üzerine Akdoğan, "Dünyanın her ülkesinde, bölgesinde görülüyorlar. Değişik amaçlarla olabilir. Kimisi belki bor, altın gibiyer altı zenginlikleriyle ilgili olabilir. Kumburgaz, geçtikleri bir rota olabilir veya orada ilgilendikleri bir şey olabilir. Bir enerji olabilir, bunu kullanıyor olabilirler. Ama bunlar spekülatif şeyler" diye konuştu.
     
    Akdoğan, bu varlıkların genelde yeraltı zenginliği olan bölgelerde, volkanik alanlarda ve tarihi yerlerde görüldüğünü ifade ederek, "Nükleer denemelerden sonra daha sıklıkla gelmeye başladılar. Belki açığa çıkan radyasyon kozmik komşulara da zarar veriyor, dengeyi bozuyoruz evrende. Belki de bu tehlikeli süreci gözlemliyorlar" dedi.
     
    Bir gazetecinin, "Uzaylılar milattan önceki dönemlerden beri geliyorlar, ama bir icraat yok" demesi üzerine Akdoğan, "Telepatik olarak bizi yönlendiriyor olabilirler" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow