hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ecclestone İstanbul Park'ı bırakıyor

    Ecclestone İstanbul Parkı bırakıyor
    expand

    Formula 1'in ticari haklarını elinde bulunduran Bernie Ecclestone, İstanbul Park pistinin işletmesinden çekilmek için başvuruda bulundu.

    Ecclestone, 20 Nisan 2007'de 2021'e kadar yıllık üç milyon dolar karşılığında kiraladığı İstanbul Park ile ilgili sözleşmesini feshetmek üzere FİYAŞ'a başvurdu.

    Anlaşmaya göre çekilmek istemesi halinde bunu üç yıl önceden bildirmesi gereken Eccleston'un, tazminat ödeyerek İstanbul Park'ı hemen mi bırakmak istediği, yoksa anlaşmadaki şarta uyarak mı başvurduğu konusunda bir açıklama yapılmadı.

    F1 Türkiye Grand Prix'sini evsahipliği yapan İstanbul Park'ın inşasını İstanbul Ticaret Odası üstlenmiş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul İl Özel İdaresi'nin katılımıyla kurulan şirket, pisti Ecclestone'a kiralamıştı.

    Ecclestone, pistin işletme haklarını alırken yaptığı açıklamada, "bu benim yaptığım en kötü anlaşma. Ama Türkiye'ye çok inanıyorum. Zannedildiği gibi birkaç yıllık finansal getiri için yapılan bir anlaşma değil. Uzun yıllarda getirisi olacak bir anlaşma” demişti.

    Sadece inşası için 200 milyon TL'nin üzerinde para harcanan İstanbul Park, ilk F1 yarışını düzenlendiği 2005 yılından bu yana sürekli zarar ediyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow