hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadın vekiller pantolon için harekete geçti

    Kadın vekiller pantolon için harekete geçti
    expand

    Meclis'teki kadın milletvekilleri "Kadın milletvekilleri de pantolon giyebilsin" talebinde birleşti. Yakın zamanda yapılması planlanan içtüzük değişikliği kapsamına pantolon vizesi de girdi. Şimdi kadın milletvekilleri Meclis çatısı altında sadece etek değil pantolon da giyebilmek için Genel Kurul'da erkek milletvekillerinden oy isteyecek.

    Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kadın üyeleri... Yani Türkiye'nin dört bir yanından milyonlarca oy alıp Meclis'e girebilen milletvekillerinin neredeyse onda biri, 546 vekilin 46'sı...

    Kariyer sahibi kadınlar, kimi avukat kimi profesör kimi doktor...

    Günlük hayatta belki de daha hızlı hareket edebilmek adına çoğu pantolon giymeyi tercih ediyor, ama Meclis'te değil. Çünkü TBMM içtüzügü izin vermiyor, "Kadın milletvekilleri tayyör giyebilir" diyor. O yüzden de Meclis çalışmalarına sadece etek giydikleri zaman katılabiliyorlar.

    AKP Konya Miletvekili Ayşe Türkmenoğlu, konuyla ilgili olarak "Arabaya binerken rahatsız oluyorum. Hareket serbestisi açısından iyi" dedi.

    Yasaktan şikayetçiler... Aynen dışarıda olduğu gibi ya da sokaktaki milyonlarca kadın gibi Meclis'te rahat hareket etmek istiyorlar. Meclis iç tüzük çalışmaları bunun için bir fırsat oldu. Kıyafet serbestisine ilişkin düzenleme parti ayrımını farklı siyasi görüşleri rafa kaldıran ender çalışmalardan biri oldu.

    Kadınların pantolon giyebilmesine imkan veren düzenleme iç tüzük çalışmalarının tamamlanmasının ardından Meclis Genel Kurulu'nda oylamaya sunulacak. Meclis'teki kadın vekiller pantolon giyebilmek için 500 erkek milletvekilinden oy isteyecek.

    Tüm vekiller düzenlemeyi desteklerken, pantolon ya da etek ferk etmez diyen tek isim  AKP'li Halide İncekara oldu.

    İncekara, "Zekamı değiştirmez kabiliyetimi de değiştirmez. Öyle olsa idi pantolon giyen tüm erkeklerin kabiliyetli oldukları kanaatine varırdık ki öyle değil" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow