hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kürt sorunu Türkiye'nin birinci sorunudur"

    Kürt sorunu Türkiyenin birinci sorunudur
    expand

    Mart ayında İran'a giderken "Kürt sorununda iyi şeyler olacağını" söyleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Prag dönüşü de önemli mesajlar verdi. Gül, "İster terör, ister Güneydoğu, ister Kürt meselesi deyin, bu Türkiye'nin birinci sorunudur. Halledilmesi lazımdır" dedi.

    Çek Cumhuriyeti'ndeki Prag zirvesinden dönerken uçakta aralarında Murat Yetkin'in de bulunduğu bir grup gazeteciye konuşan Cumhurbaşkanı Gül, şöyle dedi:

    "İyi gelişmeler olması lazım ve olabilir. Herkes işin çok daha farkında. Önce böyle bir çalışma anlayışının olması lazımdı. Devletin içinde herkes birbiriyle çok daha açık seçik konuşuyor.

    Herkes derken, asker, sivil, istihbarat, hepsi için söylüyorum. Böyle bir ortamda iyi şeyler olur. O yüzden iyi şeyler olacak diyorum. Bir fırsat var, fırsatın kaçmaması lazım."

    Gazeteci Cengiz Çandar da, Milliyet gazetesi yazarı Hasan Cemal'in PKK'nın 1 numaralı ismi Murat Karayılan'la yaptığı röportajın Ankara'ya önemli mesajlar içerdiğini, "Ankara'nın kımıldaması gerektiğini" yazmıştı.

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da, nisan ayında af tartışmalarına neden olan dağdan inmeyi sağlayacak yasal düzenlemelere gidilmesi gerektiğini söylemişti.

    Sırrı Sakık olumlu buldu


    Mardin'in Bilge köyünü ziyaret eden DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da CNN Türk'e yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün Kürt sorunu ile ilgili açıklamalarını olumlu bulduklarını söyledi.

    Köyü ziyaret eden DTP Genel Başkanı Ahmet Türk de, açıklamayı çok "umut verici" bulduğunu söyledi.

    Radikal gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin'e göre ise, "Devletin üst kademelerinde bir şeyler oluyor fakat açıklanmıyor."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow