hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Madende ölenlerin ailelerine 15 bin TL

    Madende ölenlerin ailelerine 15 bin TL
    expand

    Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, 19 işçinin hayatını kaybettiği göçüğün meydana geldiği ocağın ruhsat sahibi firmanın başkanı Nurullah Ercan, olayda hayatını kaybeden çalışanların eş ve çocuklarına, 23 Aralık'tan itibaren 15 bin TL ödeme yapılacağını duyurdu.

    Bükköy Madencilik Turizm ve Ticaret AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan, bugün bazı gazetelere "Ercan Şirketler Topluluğu Bükköy Madencilik A.Ş'den duyurulur" başlığıyla ilan verdi.

    İlanda, maden ruhsatı, topluluk şirketlerinden Bükköy Madencilik Turizm ve Ticaret AŞ'nin uhdesinde bulunan Devecikonağı Kömür İşletmesinde 10 Aralık 2009'da meydana gelen elim madencilik kazası nedeniyle acılarının ve üzüntülerinin büyük olduğunu belirten Ercan, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, acılı ve kederli aile ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

    Ercan, beklenmeyen ve hiçbir zaman arzulanmayan bu acı sonun kendilerini derinden yaraladığını belirttiği ilanda, "Yaraların sarılmasına her zaman ve her aşamada dayanak ve olanak sağlamak hem insani ve hem de vicdani sorumluluğumuz altındadır. 18 Aralık 2008 tarihli 'kamuoyunu bilgilendirme açıklaması'nda duyurulduğu üzere bu açıklamada yer alan anlayışımız doğrultusunda ve söz konusu müessif olayda hayatını kaybeden çalışanların eş ve çocuklarına ilk aşamada her bir aile bazında ve ileride tamamlanmak üzere 23 Aralık 2009 tarihinden itibaren 15 bin TL ödeme yapılacaktır" dedi.

    İlanda, "Öte yandan, yetim kalan yavrularımızın hepsinin en iyi düzeyde eğitim ve öğretimlerinin tamamlanması için gerekli olacak maddi destek ve olanaklar ile öğretim sonrası hayatlarında da çeşitli sektörlerdeki işyerlerimizde iş olanağı sağlamayı borç biliyor ve bunu da sayın kamuoyu huzurunda taahhüt ediyoruz" ifadelerine de yer verildi.

    "Haberler yaralayıcı"

    Olaydan sonra yazılı ve görsel basında yer alan bazı haberlerin, "bilgilendirenlerin yanlış ve kasıtlı davranışı nedeniyle gerçeklerden uzak, bunun da kendileri için üzücü ve yaralayıcı" olduğunu ifade eden Ercan, "Çünkü hakkımızda bir yakalama ve tutuklama kararı olmadığı gibi saklanmamız veya herhangi bir yere kaçmamız veyahut adalete hesap vermekten kaçınmamız da söz konusu olamaz. Kaldı ki olayı duyar duymaz Mustafakemalpaşa'ya hareket etmiş olmamıza rağmen geçirdiğimiz rahatsızlık nedeniyle Ankara'ya dönmek zorunda kalınmış, doktorumuz müsaade etmediği halde 14 Aralık 2009 tarihinde tekrar kazanın meydana geldiği Mustafakemalpaşa ilçesine ve oradan kömür ocağına ulaşmış bulunmaktayız. Ancak ocakta fenalaşmamız üzerine ve kimseyle temas kuramadan tekrar Ankara'ya dönmek durumunda kaldık" dedi.

    Ercan ayrıca, "Dolayısıyla yazılı ve görsel basınımızda bu durumun aksine yönelik bazı haberler doğru olmadığı gibi bunun kabullenmemiz de mümkün değildir. Nitekim kendi isteğimizle adliyeye gittiğimiz ve konu hakkında ifade verdiğimiz sayın kamuoyunun bilgilerindedir. Olayın soruşturmasının devam etmesi ve daha sonra da yargılama aşamasının başlayacak olması dolayısıyla bu ortamda kazaya ve nedenlerine ilişkin olarak herhangi bir beyanda bulunmak ve yorum yapmaktan özellikle kaçınıyoruz. Ancak, adli süreç sonunda şahsımın ve şirketimin ilgili mevzuat hükümlerine göre üzerimize düşenden fazlasını tam bir sorumluluk bilinciyle yerine getirdiğimizin de sabit olacağına inanıyoruz" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow