hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Horon oynarken hayatını kaybetti

    Horon oynarken hayatını kaybetti
    expand

    Bir televizyon kanalının Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki program çekimi sırasında horon oynayan 68 yaşındaki şair Paşa Ali Karagöz, kalp krizi geçirerek yaşamını kaybetti. Karagöz, ölmeden 10 dakika önce verdiği röportajda Sarıkamış'ta ölen yakınlarını anlatıp şiir okumuştu.

    Rize'den uydu aracılığı ile ulusal yayın yapan Çay TV'de yayınlanan ve Birsen Ertan tarafından hazırlanan "Birsen'le hayata dair" adlı program için Çamlıhemşin ilçesi Köprübaşı köyü'nde yöre şairleri konu alan program çekimi gerçekleştirildi.

    Çekim sırasında, 4 çocuk babası 68 yaşındaki şair Paşa Ali Karagöz'le de röportaj yapıldı. Sarıkamış'ta şehit düşen yakınlarını anlatan Karagöz, daha sonra kendisine ait 225 yıllık tarihi konağın önünde şiir okudu.

    Röportajdan on dakika sonra tulum eşliğinde horon oynayan Karagöz, kameranın kayıtta olduğu sırada fenalaşarak yere yığıldı. Çevredekilerin yardımıyla hastaneye kaldırılmaya çalışılan Karagöz, yolda yaşamını kaybetti. Karagöz'ün kalp krizi sonucu öldüğü belirtildi.

    Program yapımcısı Birsen Ertan, röportaj sırasında şair Karagöz'ün biraz heyecanlı olduğunu fark ettiğini belirterek, "Röportajda bize Sarıkamış şehitlerini anlattı. Bu esnada biraz duygulandı. Sonra horon oynarken bir anda fenalaştı ve yaşamını kaybetti. Yaşanan bu olay bizi de çok üzdü" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow