hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taraf'tan yeni bir eylem planı iddiası daha

    Taraftan yeni bir eylem planı iddiası daha
    expand

    Darbeye ortam hazırlamak amacıyla yeni bir eylem planı iddiası ortaya atıldı. "Çarşaf" ve "Sakal" adı verilen planlara göre Beyazıt ve Fatih camilerinde cuma günü bombalı saldırılar düzenlenecekti.

    Taraf gazetesinin haberine göre, Kasım 2000'de AK Parti'nin iktidara gelmesinden hemen sonra bazı generaller "Balyoz" adı verilen bir dizi eylem planı hazırladı. Amaç AK Parti'yi iktidardan düşürmekti.

    İddiaya göre AK Parti iktidara geldikten 1 ay sonra, 1. Ordu'nun İstanbul Selimiye'deki karargahının raflarından, 12 Eylül darbesinin bayrak harekat planı örnek almak için indirildi.

    Hedef önce sıkıyönetim, sonra da hükümeti devirmekti.

    Taraf gazetesinin haberine göre 12 Eylül'ün harekat planı üzerinde çalışan generaller AK Parti'yi iktidardan düşürmek için hazırladıkları plana, 1971 darbesinin ünlü operasyonunun adını verdiler: Balyoz.

    Planı hayata geçirirken Türk uçakları düşürülecek, camiler bombalanacaktı.

    Habere göre, camileri bombalamaya yönelik eylem planlarının adı "Çarşaf" ve "Sakal"dı. Hedeflenen camiler Fatih ve Beyazıt, seçilen gün ise cumaydı.

    Kullanılacak patlayıcı cep telefonu ile patlatılacak, operasyonda kiralık araçlar kullanılacaktı.

    Türkiye ile Yunanistan'ı, bir Türk jetinin Türkiye tarafından düşürülmesiyle savaşın eşiğine getirilmesi de "Balyoz" planının parçalarından biriydi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow