hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ahmet Şık ve Nedim Şener TT Arena'da

    Ahmet Şık ve Nedim Şener TT Arenada
    expand

    Bon Jovi'nin ön grubu REDD, TT Arena sahnesine Ahmet Şık ve Nedim Şener'in kartonetleriyle çıktı. Grup Masal şarkısını 'suçsuz yere hapiste olan' iki gazeteci ve 'tüm özgür kalemlere' ithaf etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerikalı grup Bon Jovi, "Greatest Hits Tour" kapsamında 18 yıl aradan sonra dün İstanbul'da konser verdi.

    Konserden önce Türk rock grubu REDD sahne aldı.

    Tutuklu gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener'in gerçek boyutlu kartonetleriyle sahneye çıkan grup, 'Masal' adlı parçalarını tutuklu gazetecilere ithaf etti.

    Solist Doğan Duru, "Bu parçamızı 127 gündür suçsuz yere hapiste olan Ahmet Şık ve Nedim Şener'e ithaf ediyoruz. Biz onların da bu konseri izlemesinin bir hak olduğunu düşünüyoruz" dedi.

    REDD grubu adına konuşan Güneş Duru da, her türlü dayatmalara, baskı ve toplumu tipleştirmeye yönelik eylemlere karşı olduklarını ifade etti.

    Duru, "Kitapların 'bomba' olarak algılandığı geçmişte ötekileştirilen değerlerin empatiden yoksun, belirgin bir intikam ve hesaplaşma duygusuyla suçsuz insanların yıllarca kodeste tutulacak kadar acımasızlaştığı 'yeni Türkiye kurgusu'ndan kaygıliyız. Ahmet Şık ve Nedim Şener, kurulmaya çalışılan bu düzenin, 127 gündür, günah keçilerinden sadece ikisi. Bu eylem başta onlar olmak üzere diğer tüm özgür kalemler içindir" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Grubun gitaristi Berke Hatipoğlu'nun ise 127 t-shirt'ü giydiği görüldü.

    Şık ve Şener, ortaya çıkması için mücadele verdikleri Ergenekon "örgütü"ne üye oldukları gerekçesiyle 3 Mart'ta gözaltına alınmış ve 6 Mart'ta tutuklanmışlardı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow