hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Soner Yalçın ile 2 yönetici tutuklandı

    Soner Yalçın ile 2 yönetici tutuklandı
    expand

    "Ergenekon" soruşturması kapsamında gözaltına alınan Odatv'nin yöneticisi gazeteci Soner Yalçın, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu tutuklandı. Ayhan Bozkurt ise serbest bırakıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise gelişmeyi, "Niye şaşırdınız? Burası Türkiye" diye yorumladı.

    Gözaltı süresi dün dolan Soner Yalçın ile birlikte Odatv'nin 3 yöneticisi sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne götürülmüştü.

    Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler daha sonra "Ergenekon" savcılarına ifade verdi.

    Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Soner Yalçın, savcılıktaki sorgularının ardından geç saatlerde tutuklama istemiyle İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

    Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Yalçın, Pehlivan ve Terkoğlu'nun mahkemedeki sorguları da yaklaşık 4 saat sürdü.

    Sorgularının tamamlanmasının ardından mahkeme, "terör örgütüne üye olmak", "devletin güvenliğine ait gizli belgeleri temin etmek ve yayınlamak", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçlamasıyla bu 3 kişiyi tutukladı. Tutuklanan 3 zanlı Metris Cezaevi'ne gönderildi.

    Bu kişilerle birlikte adliyeye sevk edilen editör Ayhan Bozkurt, savcılık sorgusunun ardından daha önce serbest bırakılmıştı.

    Terkoğlu'nun avukatından çarpıcı açıklamalar...

    Bu arada Barış Terkoğlu'nun avukatı Hüseyin Ersöz, Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi'nin önünde basın açıklaması yaptı, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

    Ersöz, "Müvekkillime savcılık ve mahkeme sorgusunda yöneltilen soruların tamamı mesleğiyle ilgili sorulardı. Müvekkillerimizin gazetecilik, faaliyeti çerçevesinde yapmış olduğu haberler sorgulanmıştır. Bunun basın özgürlüğü ile bağdaşmadığı ortada olan bir gerçektir" dedi.

    "Virüslü e-posta"

    Ersöz , "OdaTV'deki bilgisayarlardan bir tanesine gönderilmiş olan bir spam virüs e-postası o bilgisayarda birtakım dosyalar bırakmıştır. Bunları teknik inceleme ile biz ortaya çıkardık. Tarafımıza sorular yöneltildi. Bununla ilgili bilirkişi incelemesi yaptıracağız. Dijital terör olarak adlandırabileceğimiz husus bütün herkesin başına gelebilecek bir konudur. E-posta kullanan herhangi bir kişi, bu spam e-postası ekindeki bilgiler ve belgelerden kaynaklanacak bir soruşturmaya kolaylıkla maruz bırakılabilir. Teknik incelemelerde, e-postayı müvekkilimize suç isnadında bulunmak isteyen kişiler tarafından gönderildiğini tespit etmiş bulunmaktayız" ifadesini kullandı.

    "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile Soner Yalçın'ın telefon görüşmesi, Yalçın'a soruldu mu? şeklindeki soruya Ersöz, "Soruldu. Basında çıkan Halk TV'nin başına geçirilmesi hususu ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmelere ilişkin sorular da yöneltildi" yanıtını verdi.

    Kılıçdaroğlu: "Şaşırmayın burası Türkiye"

    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da bu sabah Düzce'ye hareketinden önce, Genel Merkez önünde gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

    Kılıçdaroğlu, gazeteci Soner Yalçın'ın tutuklanması ile ilgili olarak, "Sayın Soner Yalçın'ın tutuklanmasına niye şaşırıyorsunuz arkadaşlar, şaşırmayın, burası Türkiye. Davanın savcısı belli, yargıçları belli, hangi mahkemeye çıkarılacağı belli. Bunu sağduyusu olan her yurttaş gayet iyi biliyor" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow