hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Metin Lokumcu'nun otopsi raporu açıklandı!

    Metin Lokumcunun otopsi raporu açıklandı
    expand

    Adli Tıp'tan alınan ilk ön rapora göre astım ve bronşit hastası Metin Lokumcu'nunun biber gazı ve heyecanın tetiklemesi sonucu kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği öğrenildi. Otopside herhangi darbeye rastlanmadığı bildirildi. Kesin otopsi sonucu bir ay sonra belirlenecek.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın olaylı Hopa mitinginde çıkan olaylarda hayatını kaybeden emekli öğretmen 54 yaşındaki Metin Lokumcu’nun cenazesi Trabzon’daki otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Hopa’nın Kemalpaşa Beldesi’ne gönderildi. Astım bronşit hastası olan Lokumcu’nun ilk bulgulara göre ’biber gazının bu hastalığı tetiklemesi ve aşırı heyecana bağlı olarak kalp krizi’ geçirerek hayatını kaybettiği belirtildi. Cenazeyi almak için Trabzon’a gelen ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, "Başbakan ‘Eşkıya Hopa’ya inmiş’ dedi ama orada üniformalı bir devlet terörü yaşandı" dedi.

    Hopa’daki olaylı mitingde çıkan olaylarda emekli öğretmen Metin Lokumcu kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti, Başbakan Erdoğan’ın içinde bulunduğu seçim otobüsünün taşlanması sırasında başına taş isabet ederek arka kapıdan düşen koruma polisi 36 yaşındaki polis memuru Servet Erkan da ağır yaralandı.

    Emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun cenazesi dün gece geç saatlerde Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı’na getirildi. Sabah saatlerinde savcının gelmesiyle Metin Lokumcu’ya otopsi yapıldı ve cenazesi yakınlarına teslim edildi. Lokumcu’nun cenazesi daha sonra Hopa Belediyesi’ne ait bir cenaze aracıyla Hopa’nın Kemalpaşa Beldesi’ne gönderildi.

    Ölümde biber gazı tetiklemesi

    Astım bronşit hastası olan Metin Lokumcu’nun ilk belirlemelere göre biber gazının bu hastalığı tetiklemesi ve aşırı heyecana bağlı olarak kalp krizi geçirerek öldüğü belirlendi.

    Kesin otopsi raporunun çıkmasının bir ay kadar sürebileceği ifade edilirken, Metin Lokumcu’nun vücudunda kalp krizini tetikleyebilecek herhangi bir yara ve çürük izine rastlanmadığı vurgulandı.

    Taş: Üniformalı devlet terörü

    Metin Lokumcu’nun cenazesini almak için Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı’na gelen Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş ise Hopa’daki olayları değerlendirdi. Olayları, Hopa’da miting öncesi Başbakanlık korumalarının asılan pankartları indirmesinin tetiklediğini ileri süren Alper Taş, şunları söyledi:

    "Başbakan’ın mitingi öncesi insanlar Doğu Karadeniz’in yaşadığı sorunları, özellikle HES’ler nedeniyle yaşanan doğa katliamı ve çay üreticilerinin sorunlarını dile getirmek amacıyla miting alanının yakınlarında toplanıyor. Değişik binalara da bu konuya ilişkin pankartlarını asıyorlar. 'Su hayattır satılamaz’, ‘Karadeniz’in asi çocukları Çaykur’u özelleştirtmeyecek’ gibi pankartlar asıyorlar. Burada sorun Başbakanlık korumaları ve polislerin pankartların indirilmesi yönündeki talepleriyle başlıyor. Oradaki insanların bunu demokratik bir hak olarak gördükleri için indirilmesine karşı çıkıyorlar. Bunun üzerine orada toplanan bütün insanların dağıtılmasına dönük saldırı gerçekleştiriliyor. Polis tarafından tazyikli su ve gaz bombaları atılıyor. O sırada arkadaşımız da görgü tanıklarının söylediğine göre darp ve gazdan etkileniyor ve kaybediyoruz."

    Başbakan Erdoğan’ın Hopa’dan Trabzon’a geçtikten sonra mitingte "Eşkıya Hopa’ya inmiş" sözlerine tepki gösteren Alper Taş, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Başbakan dün Trabzon’da, ‘Eşkıya Hopa’ya inmiş’ gibi laflar söylüyor ama orada eşkıyanın kim olduğu açıkça belli. Hopa halkı değil ki eşkıya. Üniformalı bir devlet terörü var orada. Bunu görmek lazım. Sonuçta insanlar başbakanın mitingine fiili bir saldırı mı gerçekleştirdi? Demokratik taleplerini ifade etmek için orada bulunuyorlardı. Mitingi sabote etme gibi bir eğilim içinde olmadı insanlar."

    Alper Taş, hayatını kaybeden Metin Lokumcu’nun ülke sorunlarına duyarlı bir parti dostları olduğunu ifade ederek, "Bugün arkadaşımızı defnedeceğiz. Bundan sonra hukuki süreç başlayacak. Gerekli yasal işlemleri yapacağız. Arkadaşımızın katilinin bulunması ve yargılanması gerekiyor" dedi.

    Hopa’da bir çok kişinin gözaltına alınmasını da eleştiren Alper Taş, "Bugün cenaze kaldırılacak, siz gidip insanları gözaltına alıyorsunuz, gerilimi tekrar tırmandırıyorsunuz. İnsanların acısını paylaşmasına olanak vermek ve cenazenin defnedilmesini sağlamaktı yapılması gereken. Bu acıya karşı insanların akrabaları, dostları gözaltına alınıyor. Bugün cenazemizi kaldıralım ondan sonra hukuki anlamda ne hesaplaşma gerçekleşecekse biz de bunun bir parçası olacağız zaten" diye konuştu.

    Trabzon’da gösteri yapıldı

    Bu arada Metin Lokumcu’nun hayatını kaybetmesini protesto etmek için Trabzon’da gösteri yapıldı. PTT binası önünde toplanan KESK, CHP, ÖDP, Halkevi, TKP ve EMEP’e bağlı yaklaşık 50 kişi basın açıklaması yaparak ve sloganlar atarak AK Parti’ye tepki gösterdi.

    Gösteriye destek verenler adına basın açıklamasını okuyan Muhammet Ekinci, Metin Lokumcu’nun hayatını bu ülkenin çocuklarının eğitimine adamış bir eğitim emekçisi olduğunu belirterek, "Sayın Başbakan Hopa’ya eşkıyalar indiğini söyledi. Buradan haykırıyoruz. Bu ülkeyi, bu ülkenin doğasını, vadisini, deresini sevmekse eşkıyalık evet biz eşkıyayız. Suyumuza, emeğimize, özgürlüğümüze sahip çıkacağız. AKP ve politikalarına teslim olmayacağız" dedi.
    Grup daha sonra sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

    Yaralanan polisin tedavisi sürüyor


    Rize Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt, Hopa'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna yapılan taşlı saldırı sırasında yaralanan polis memuru Servet Erkan'ın tedavisinin sürdüğünü belirtti.

    Türüt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakanlık Koruma Müdürlüğüne mensup polis memuru Servet Erkan'ın travma tanısıyla solunum cihazına bağlı olarak hastanelerine getirildiğini anımsattı.

    Beyinde ödem ve kanama, beyin zarının altında da sorun tespit ettikleri Erkan'ı acil ameliyata aldıklarını anlatan Türüt, "Başarılı geçen ameliyatın ardından hastayı yoğun bakım ünitesine aldık. Hayati fonksiyonları normal, şu an için bir sorun yok. Hastayı uyutuyoruz. Bugün tekrar tomografi çekip kanamanın devam edip etmediğine bakacağız" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow