hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu'ndan seçim sonuçlarına ilk yorum

    Kılıçdaroğlundan seçim sonuçlarına ilk yorum
    expand

    Seçimlerde bir anlamda 'umduğunu bulamayan' CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Seçimde milletvekili sayısını artıran tek parti CHP'dir. 6 ay gibi kısa bir sürede CHP 3.5 milyon yeni seçmen kazanmıştır. Bu yüzden moralimizi bozmayacağız" dedi.

    Kılıçdaroğlu sonuçların netleşmesinin ardından genel merkez önünde kameraların karşısına geçti.

    "Seçimin tek galibi CHP'dir" diyen Kılıçdaroğlu, "Seçime giren diğer partilerin oy oranları düşmüştür. Milletvekili sayısını artıran tek parti CHP'dir" dedi.

    Kılıçdaroğlu, "Demokrasiye her zaman güvendik ve savuınduk. Her koşulda da savunacağız. AK Parti'ye başarılar diliyoruz ancak şunu unutmasınlar karşılarında daha güçlü bir CHP var. Sadece AKP değil bütün dünya unutmasın artık daha güçlü daha dinamik dünyaya daha güçlü bir bakan bir CHP var" ifadesini kullandı.

    İşte Kılıçdaroğlu'nun seçim değerlendirmesi:

    - "Hepinize yürekten teşekkürler. Üç temel mesajım olacak. Bir bütün Türkiye'ye CHP 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde 3. 5 milyon yeni oydaş kazanmıştır. Daha güçlüdür. 12 Eylül darbesinden bu yana en yüksek oyu almıştır"

    - "Seçime giren partilerden diğerleri sayısını düşürmüştür. Demokrasiye her zaman güvendik, her zaman savunduk. Her koşulda savunacağım. AK Parti’ye başarılar diliyorum. Daha güçlü bir CHP var bunu unutmasınlar. Sadece AKP değil bütün dünya unutmasın daha genç, daha dinamik bir CHP var"

    - "Seçime gidip milletvekili sayısını artıran tek parti CHP'dir. Seçime giren partilerden diğerleri sayısını düşürmüştür"


    KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞMASINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...


    - "Anayasa konusunda, medya özgürlüğü konusunda daha sıkı kontrol yapacağız"

    - "Türkiye’nin 81 iline gittim, 270'in üzerinde ilçeye gittim. Yarın sabah oy gündemimizle birlikte seçim heyecanı varmış gibi çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu kadar kısa sürede 3.5 milyon oydaş kazanıyorsak 4 sene içerisinde ise hedefimiz iktidardır. Hedefimizi şimdiden ortaya koyuyoruz."

    - "Hepinize yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Moralimizi bozmayacağız. Hiç meraklanmayın Türkiye’nin gelişmesi için her türlü çabayı gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. Bu seçimlerde kazandığımız 3.5 milyon oydaşımızın büyük kesimi gençler ve kadınlar"

    - "Kimsenin umutsuzluğa kapılmaya yetkisi de hakkı da yoktur. Verilen tüm taahhütlerin takipçisi olacağız. "

    Ağlayanlar da var...

    Seçim sonuçlarının ardından CHP'liler adeta Genel Merkez'e akın etti. Büyük bir hayalkırıklığı yaşayan partililerden bazıları gözyaşlarını tutamadı. (FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN...)

    Kılıçdaroğlu'na destek gösterisi


    Bu arada CHP Genel Merkezi önünde bir grup, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na destek gösterisi yaptı. Seçim sonuçlarını genel merkez bahçesindeki dev ekranlardan izleyen ve ellerinde Kılıçdaroğlu'nun posterlerini taşıyan partililer, "Halkın gururu Kılıçdaroğlu", "Üzülme Kemal'im arkandayız", "Türkiye laiktir, laik kalacak" ve "Halkçı Kemal" sloganları attı.




    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow