hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şike operasyonunda 2. dalga

    Şike operasyonunda 2. dalga
    expand

    Şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yöneticisi ve Milli Takımlar sorumlusu Mehmet Levent Kızıl, Ankaragücü'nün eski yöneticisi Mümtaz Karakaya ve Kaleci Serdar Kulbilge gözaltına alındı. Eski TFF Başkanı Mahmut Özgener de emniyette ifade veriyor.

    Sabah saatlerinde gözaltına alınarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadi Şener, yapılan sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

    Şener, hastaneden çıkarılışında gazetecilerin "Neden gözaltına alındınız" sorusuna "Emniyete gidiyoruz. Yavaş sorun, yavaş cevap verelim" diye cevap verdi.

    Mahmut Özgener de emniyette

    Şike soruşturması kapsamındaki ikinci dalgada TFF eski Başkanı Mahmut Özgener de emniyete geldi.

    Görevinden ayrıldıktan sonra İzmir’de tatilini geçiren Özgener’e İstanbul Emniyeti tarafından tebligat gönderildi.

    Sabah saatlerinde Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Mahmut Özgener soruşturma kapsamında ifade veriyor.

     Levent Kızıl ve  Ankaragücü'nün eski yöneticisi Karakaya da gözaltında


    Sadri Şener'in gözaltına alındığı saatlerde eski TFF yöneticisi ve Milli Takımlar sorumlusu Mehmet Levent Kızıl ve Ankaragücü'nün eski yöneticisi Mümtaz Karakaya'nın da gözaltına alındığı bilgisi geldi. Gözaltına alınan diğer bir isim ise işadamı Zeki Mazlum oldu.

    Hakkında arama kararı çıkarılan Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar da, Atatürk Havalimanında gözaltına alındı.

    Ankaragücü Kulübü eski Başkan Danışmanı Seyit Kalender de gözaltında.

    Serdar Kulbilge ve Ufuk Özerten de gözaltında

    Eş zamanlı operasyonlarını sürdüren polis, Ankaragücü'nün kalecisi Serdar Kulbilge'yi de gözaltına aldı. 

    Soruşturma çerçevesinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski yöneticisi Mehmet Ufuk Özerten de, Muğla'nın Milas ilçesinde gözaltına alındı. Özerten, uçakla İstanbul'a gönderildi.

    İfade için çağrılanlar

    Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, teknik direktör, kulüp yöneticisi, menajer ve futbolcuların da aralarında bulunduğu 15 kişinin, "şüpheli" olarak ifadelerine başvurulmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne çağrıldıkları öğrenildi.

    Alınan bilgiye göre, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından yürütülen futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Beşiktaş Jimnastik Kulübü yöneticilerinden Serdal Adalı, eski Beşiktaş Jimnastik Kulübü menajeri Sinan Engin ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor futbolcularından İbrahim Akın'ın da aralarında olduğu 15 kişi, "şüpheli" olarak ifadelerine başvurulmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne çağrıldı.

    Bu kişilerden yurt dışında olanların emniyete gelmemeleri durumunda haklarında yakalama emri çıkartılacağı belirtilirken, yurt dışından gelenlerin de emniyete çağrılacakları ve daha sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne götürülerek savcı Berk tarafından ifadelerinin alınacağı öğrenildi.

    Takımlarıyla birlikte yurt dışında kampta olan Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ve futbolcu İbrahim Akın'ın ise kamp dönemi bitiminde gelmelerinin bir sakınca doğurmayacağı, bu kişilerin kamplarının bitmesiyle birlikte emniyete gidecekleri ifade edildi.

    Savcı Berk'in, aralarında gözaltında tutulan 22 kişi dışında, 5 kişiyi daha ifade vermeye çağıracağı ve bu hafta bitimine dek şüphelilerin ifade alınması işlemini bitirmeye çalışacağı da öğrenildi.

    Bu arada Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener ve idari menajer Caner Çuvalcıoğlu da ifadelerinin alınması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne çağrıldı.

    Bordo-mavili takımın Hollanda kampında bulunan Yener ve Çuvalcıoğlu, ifade vermek için İstanbul'a gidecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow