hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya'nın ilk yerel gazetesi satılıyor

    Antalyanın ilk yerel gazetesi satılıyor
    expand

    Türkiye'nin ikinci, Antalya'nın ilk yerel gazetesi olarak 1922 yılında yayın hayatına başlayan ve Milli Mücadele yanlısı yayın yaparak, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de takdirini kazanan Antalya Gazetesi, içinde bulunduğu mali sorunlar nedeniyle satışa çıkarıldı.

    Antalya'da 9 Eylül 1922'de Mehmet Emin Bey tarafından kurulan ve o yıllarda İtalyanların işgali altındaki Antalya'da gizlice bir evin mahzeninde basılan Antalya Gazetesi, son yıllarda gazetenin yaşadığı mali sıkıntılar yüzünden satışa çıktı.

    Gazetenin satış kararı, bugün sürmanşetindeki, "9 Eylül 1922'de kurulan ve günlük olarak yayınlanan bu gazete satılık" ibaresiyle okurlara duyuruldu.

    Gazetenin Sahibi Ekrem Şen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya Gazetesi'nin kentin en eski yerel gazetesi olduğunu, 9 Eylül 1922'de, Cumhuriyet'ten önce kurulduğunu anlattı.

    Şen, Mehmet Emin Bey tarafından kurulan gazeteyi, Mazlum Adıson, Havva Adıson ve Sevgi ile Emel Taner kardeşlerin ardından kendisinin yönettiğini söyledi.

    Gazetenin günlük yayınlandığını, 10 personeli bulunduğunu kaydeden Şen, gazetenin Basın İlan Kurumu'ndan resmi ilan aldığını ve 8 sayfa basıldığını dile getirdi.

    Gazetede 35 yıldır çalıştığını ve kendisi için Antalya Gazetesi'nin manevi değerinin çok büyük olduğunu belirten Şen, son yıllarda yaşadıkları mali sorunlara çare bulmaya çalıştıklarını, birçok fedakarlık yaptıklarını, ancak artık dayanabilecek imkanlarının kalmadığını ifade etti.

    Şen, gazeteyi satma kararını büyük üzüntüyle aldıklarına dikkati çekerek, "35 yıldır artık evladım gibi olmuş, birçok değerli ismi yetiştirmiş, Antalya'nın adını taşıyan ve Milli Mücadele yıllarında Antalya'da önemli roller oynamış bir gazeteyi satma kararı almak zor oldu" dedi.

    Tüm maddi sorunlara karşın gazetenin ilkelerine sahip çıkmayacak birilerine satmayı düşünmediğini ifade eden Şen, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Antalya Gazetesi belirli ilkeleri olan ve 90 yıldır bu ilkelerden ödün vermeyen bir gazete. Bu yüzden onu herhangi birine satamam. Bu ilkelerden ödün vermeyecek, dürüst, gerçekten gazetecilik yapan birine devredeceğim. Böyle değerli bir gazeteyi sadece parayı ön planda tutarak satmam mümkün değil."

    Satılık ilanı sürmanşet oldu

    Gazeteyi satmayı son 6 aydır düşündüğünü ancak her seferinde çalışanları tarafından ikna edildiğini anlatan Ekrem Şen, son olarak çalışanlarına durumu anlattığını ve satış kararını birlikte aldıklarını bildirdi.

    Ekrem Şen, satılık ilanını ve şeklini de çalışanlarla birlikte kararlaştırdıklarını belirterek, "Özellikle siyah zemin üzerine yazdık. Bir mesaj olsun diye. Umarım ilgililer bu mesajı doğru şekilde algılarlar" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow