hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uzungöl'de HES protestosu

    Uzungölde HES protestosu
    expand

    Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesinde hidro elektrik santral yapılacağını ileri süren Derelerin Kardeşliği Platformu ile Çaykara Esnaf Odaları üyeleri HES'leri protesto etti.

    Trabzon'daki Solaklı Vadisi ve Karaçam'ın yanı sıra Uzungöl ile Taşkıran arasındaki bir bölümde hidroelektrik santral (HES) kurulacağını öne süren Derelerin Kardeşliği Platformu Dönem Sözcüsü Ömer Şan, platform üyeleri ve Çaykara Esnaf Odası Başkanı Murat Akyüz ile Trabzonspor taraftarlarından oluşan bir grup, bölgedeki HES'lere tepki göstermek için Uzungöl beldesindeki bir otelde bir araya geldi.

    Ömer Şan, buradaki konuşmasında, Türkiye'de 700 civarında HES yapımının planlandığını ve bunlardan 100'e yakının mahkemelerce durdurulduğunu belirterek, HES'lere karşı çıktı.

    HES'ler ile doğanın tahrip edildiğini söyleyen Şan, yöredeki HES projelerine eleştiriler yöneltti.

    Konuşmaların ardından beldedeki tesislerin önünde toplanan gruptakiler, "HES Projelerine Hayır" yazılı pankart ile HES karşıtı çeşitli dövizler taşıyarak, yürüyüşe geçti.

    Çeşitli sloganlar eşliğinde, göl kenarındaki yoldan beldedeki caminin önüne kadar yürüyen gruptakiler, burada kurulan stantta Uzungöl'ün simgelerinden olan temsili alabalığı darağacına astı. Ardından bir süre kemençe eşliğinde horon oynayan gruptakiler, dağıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow